Rubriek: WTA Tour

Stunt: Kerber maakt einde aan zegereeks Serena Williams, Venus wel door

Angelique Kerber heeft een einde gemaakt aan de imposante zegereeks van Serena Williams. De Duitse versloeg een gefrustreerde Serena in de kwartfinales van het WTA-toernooi in Cincinnati: 6-4 6-4. Na de nederlaag in de eerste ronde op Roland Garros had Serena negentien wedstrijden op rij gewonnen. Het was zelfs maar de vijfde nederlaag van Serena

Lees verder...

Na Li zet haar man als coach aan de kant

Na Li, de nummer negen op de WTA ranglijst, zet haar man aan de kant als coach. De 30-jarige Chinese heeft de voormalige coach van Justin Henin, Carlos Rodriguez, gestrikt om haar voortaan te coachen. En haar man, die houdt gewoon de rol als haar man…

Lees verder...

Wat verdienen spelers als Sharapova, Azarenka en Serena Williams?

Over een week beginnen de Olympische Spelen in Londen. Een evenement waarbij de tennissers geen prijzengeld krijgen. Daar gaat het puur om de eer. Maar wat verdienen toppers als Maria Sharapova, Viktoria Azarenka en Serena Williams aan prijzengeld? We hebben er nu ruim een half jaar opzitten. Een overzicht:

Lees verder...

Serena Williams wint finale Stanford van lucky loser Vandeweghe

Serena Williams heeft het toernooi van Stanford gewonnen. In de finale versloeg zij landgenote Coco Vandeweghe: 7-5 6-3. De Wimbledon-kampioene zet hiermee haar zegereeks voort en kan snel weer het vliegtuig terug naar Londen pakken voor de Olympische Spelen. Serena heeft nu net als haar zus Venus 43 WTA-titels op haar naam staan.

Lees verder...

Brenda Schultz uit de top 3 van all-time snelste services

Brenda Schultz-McCarthy is in de WTA all-time lijst voor hardste serveerders van plaats drie gezakt naar plaats vier. De Duitse Julia Goerges is hiervoor verantwoordelijk. Zij sloeg een service van 203 kilometer per uur. Boem boem Brenda sloeg haar snelste service in 2007 in Indian Wells: 202,7 kilometer per uur.

Lees verder...