Serena Williams wint finale Stanford van lucky loser Vandeweghe

Serena Williams heeft het toernooi van Stanford gewonnen. In de finale versloeg zij landgenote Coco Vandeweghe: 7-5 6-3. De Wimbledon-kampioene zet hiermee haar zegereeks voort en kan snel weer het vliegtuig terug naar Londen pakken voor de Olympische Spelen. Serena heeft nu net als haar zus Venus 43 WTA-titels op haar naam staan.

De Amerikaanse Vandeweghe liet sterk spel zien met een goede service en harde slagen. Williams was echter duidelijk een maatje te groot. Dit was vooral in de tweede set goed te zien. In de eerste set was Williams met regelmaat erg slordig en leek minder gemotiveerd. Vandeweghe kwam snel een break achter, maar herstelde dit en brak daar Williams nogmaals. Het lukte Vandeweghe niet om op 5-4 de set uit te serveren, waarna Williams orde op zaken stelde. Ze pakte de eerste set met 7-5 en overklaste haar landgenote in de tweede met 6-3. Williams noemde na afloop haar landgenote ‘de toekomst van het Amerikaanse tennis’.

De 20-jarige Vandeweghe belandde als lucky loser in het toernooi; ze kwam niet door de kwalificaties, maar mocht vanwege een uitvaller toch nog aantreden in het hoofdtoernooi. De Amerikaanse presteerde boven alle verwachtingen goed. In de halve finales versloeg de nummer 120 van de wereld zelfs de Belgische Wickmayer.

Het was lang geleden dat een lucky loser een WTA-finale wist te halen. Dit lukte Melinda Czink in 2005 voor het laatst.

Coco wordt gecoacht door haar sportieve moeder Tauna Vandeweghe, die op de Olympische Spelen van 1976 aantrad als zwemster en op het onderdeel volleybal meedeed in 1984.

Lees ook:Serena Williams speelt finale Stanford tegen lucky loser Vandeweghe
Lees ook:Wimbledon-kampioene Serena Williams blijft winnen
Lees ook:US Open 2012 dag 2: eenvoudige zeges Djokovic en Williams, Wozniacki naar huis
Lees ook:Stunt: Kerber maakt einde aan zegereeks Serena Williams, Venus wel door
Lees ook:Serena Williams verslaat Azarenka in spannende US Open-finale

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>