Sijsling door naar tweede ronde in Madrid, Wawrinka laat zich verrassen

 

Het Mutua Madrid Open is onderweg, en meteen in de eerste ronde zijn er al verrassende uitslagen te noteren. Zo won de Nederlander Igor Sijsling – na de kwalificatie door te zijn gekomen – van de Duitse nummer 17 van de wereld Tommy Haas met 3-6 6-1 6-4. In de volgende ronde mag Sijsling het opnemen tegen Jarko Nieminen, de man die in de eerste ronde de andere Nederlandse deelnemer Robin Haase uitschakelde. Een andere qualifier zorgde voor een nog grotere verrassing: de Oostenrijker Dominic Thiem (die dit jaar al vaker voor opvallende resultaten zorgt) wist de nummer 3 van de wereld Stanislas Wawrinka uit te schakelen met 1-6 6-2 6-4. Ook de als 13e geplaatste Fabio Fognini wist niet verder te komen dan de eerste ronde in Madrid, waar de man in vorm Aleksandr Dolgopolov te sterk bleek. Tsonga (11) en Ferrer (5) kwamen in hun partijen allebei met de schrik weg, maar hadden daar wel drie lange sets voor nodig.

Bij het damestoernooi zijn er tot op heden weinig opvallende uitslagen te melden. Dominika Cibulkova is de hoogstgeplaatste speelster die het toernooi reeds heeft moeten verlaten; de als 9e geplaatste verloor met duidelijke cijfers (6-4 6-0) van een goed spelende Samantha Stosur, die in de volgende ronde ook van het jonge Spaanse talent Muguruza won.

 

Kijk hier voor meer informatie en uitslagen over de Mutua Madrid Open:

Herentoernooi

Damestoernooi

 

 

Lees ook:Weergaloze Sijsling verslaat Youzhny
Lees ook:Uitslagen Hobart en Auckland
Lees ook:Tie-breaks leiden Murray en Tsonga naar de halve finale
Lees ook:Sijsling treft Ferrer in kwartfinale Unicef Open
Lees ook:Sijsling onderuit in Zagreb

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>