Tie-breaks leiden Murray en Tsonga naar de halve finale

De Britten doen een vreugdedansje. ‘Hun’ Andy Murray staat in de halve finale van Wimbledon. De Britse nummer vier van de plaatsingslijst had vier zware sets nodig om David Ferrer van zich af te schudden: 6-7, 7-6, 6-4, 7-6. Murray speelt in de halve finale tegen Jo-Wilfried Tsonga. Ook de Fransman had enkele tie-breaks nodig om te winnen. De Duitser Philipp Kohlschreiber ging met 7-6, 4-6, 7-6 en 6-2 van de baan.

Vier uur op de baan
Voor Murray en Ferrer was het hun elfde ontmoeting, stand 5-5. De gelijkwaardigheid was ook vandaag te zien. Het publiek genoot van een titanenstrijd met lange rally’s en drie tie-breaks. De heren haalden onmogelijke ballen en stuurden elkaar van links naar rechts. Ferrer liet kansen liggen, waaronder de mogelijkheid om op eigen service de tweede set te pakken. De Brit was juist op deze beslissende momenten de sterkste van de twee en een terechte winnaar na bijna vier uur tennissen. 

Jo-Wilfried Tsonga
Tsonga had een uur minder nodig in zijn partij tegen de Duitser Philipp Kohlschreiber. De als vijfde geplaatste Fransman moest in de eerste drie sets flink aan de bak. Hij won in een tiebreak de eerste en derde set, waarna de Duitser uitgeteld was. Tsonga maakte meer winners en sloot binnen een half uur de laatste set af.

Halve finale: Murray in het voordeel
Vrijdag spelen Murray en Tsonga tegen elkaar in de halve finale. Krijgen de Britten eindelijk weer eens een landgenoot in de finale? Het onderlinge resultaat belooft veel goeds voor de Murray-fans. Het staat 5-1 in het voordeel van de Brit. Veelzeggender is de laatste ontmoeting. Die was onlangs op het gras van Queens. Murray won met 3-6, 7-6, 6-4. Het wordt een zware match, maar het publiek kan Murray er wellicht doorheen slepen.

De andere halve finale gaat tussen Federer en Djokovic.

Lees ook:Welke vier mannen gaan naar de halve finales op Wimbledon?
Lees ook:Murray en Ferrer in straight sets naar kwartfinales Wimbledon
Lees ook:Tranen voor Murray: eindelijk een Wimbledon-finale
Lees ook:Djokovic zonder te spelen door naar halve finale Dubai
Lees ook:Krijgen de Britten hun droomfinale: Murray vs Federer?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>