Fahey stevent af op 12e wereldtitel Real Tennis

Dag 2 van het wereldkampioenschap Real Tennis in Melbourne zit erop en, al zijn de kaarten nog niet geschud, de wedstrijd lijkt toch wel gekanteld te zijn in het voordeel van de verdedigend kampioen Robert Fahey. Na dag 1 was de tussenstand 2-2, inmiddels is de stand 5-3 in het voordeel van de Australiër. Camden Riviere, Faheys uitdager, zal op de laatste speeldag (zaterdag aanstaande) alles uit de kast moeten halen om de wedstrijd – gespeeld om 7 gewonnen sets – te winnen.

 

Robert Fahey (Foto: Doug Grant, Real Tennis Australia.com)

 

Afgelopen dinsdag verloor Fahey de eerste set van de wedstrijd met 6-0, door een erg zenuwachtig begin. Vandaag was er een vergelijkbaar spelbeeld: Riviere wist vrijwel foutloos te blijven, terwijl Fahey weinig diepte creëerde en te vaak ging forceren in de rally’s. Het resultaat: een 6-2 setwinst voor de Amerikaan.

Er was nog geen man overboord voor de wereldkampioen, en dit wist het publiek ook: afgelopen dinsdag liet Fahey al zien hoe hij onder druk kan presteren, ook als hij van een achterstand moet terugkomen. Het niveau wat hij (opgezweept door het hoge niveau van Riviere) dinsdag haalde in sets 3 en 4 is door veel kenners benoemd tot “het beste Real Tennis dat het WK ooit gezien heeft”. Dit bracht hem destijds terug in de wedstrijd, door van 0-2 2-2 te maken. Die 2-3 achterstand zou hem dus weinig intimideren, was de gedachte.

En die gedacht bleek juist. Fahey kreeg meer diepte in zijn slagen, wist slim af te wisselen in zijn returns – de forehandreturn rechtdoor bleek erg effectief op belangrijke momenten (misschien heeft hij geleerd van de videobeelden van dinsdag?) – en vooral zijn goed lopende railroadservice zorgde voor veel gewonnen punten. Riviere’s loopvermogen zorgde hier en daar nog voor moeilijkheden, maar Fahey raakte alle doelwitten en toen hij eenmaal op stoom was, was er geen stoppen meer aan. De tweede en derde set gingen met 6-4 en 6-1 naar de Australiër.

Een 4-3 voorsprong dus voor Fahey aan de start van de vierde en laatste set van de dag. In de dedans werd al volop benadrukt hoe belangrijk deze set zou zijn voor beide spelers. Een 4-4 stand of een 5-3 stand is een gigantisch verschil qua mentale voorbereiding op de laatste speeldag. Bij 5-3 voor Fahey zouden weinigen nog hun geld op Riviere zetten, maar als Riviere er nog een 4-4 uit wist te slepen na vandaag, zou hij met zijn 20 jaren minder slijtage in de benen toch licht favoriet zijn voor de titel, zeker gezien de slechte start die Fahey steeds lijkt te hebben. De Head Professional van Melbourne, Frank Filippelli, waagde zich aan de volgende uitspraak: “wie deze set wint, is de wereldkampioen Real Tennis 2014″.

Uiteindelijk was set 8 nog spannender dan gedacht, na de vrij eenvoudige zevende set. Fahey was inderdaad op volle stoom en begon sterk, maar liet de teugels iets vieren toen het einde in zicht kwam, waardoor hij bij een 4-3 voorsprong toch een paar uitstekende services nodig had om de set zeker te stellen. Toen Riviere de laatste bal van de dag in het net sloeg was de opluchting en blijdschap bij Fahey duidelijk zichtbaar. Kan iets hem nog van zijn 12e titel op rij afhouden?

Kijk HIER alle actie van dag 2 (vandaag) terug

Kijk HIER alle actie van dag 1 terug

 

Zaterdag 10 mei is HIER vanaf 06:00 Nederlandse tijd de apotheose van het WK Real Tennis 2014 live te volgen!

 

Lees ook:Fahey en Riviere houden gelijke tred na eerste dag WK Real Tennis
Lees ook:Robert Fahey pakt 12e wereldtitel op rij
Lees ook:Weergaloze Sijsling verslaat Youzhny
Lees ook:Uitslagen Australian Open: Dag 4
Lees ook:Petra Kvitova en Luksika Kumkhum: in één oogopslag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>