Uitslagen Australian Open: Dag 4

 

De tijd in Melbourne is nu 20:41 en nog altijd is de temperatuur 37 graden Celsius. Spelers omschreven afgelopen week het spelen in deze condities als “spelen in een sauna” en “dansen in een koekenpan”. De speelomstandigheden waren vandaag wederom onmenselijk en dat werd nu gelukkig erkend door de toernooileiding: er is niet de hele dag gespeeld. Er werd wel gewoon volgens schema aan de speeldag begonnen, maar toen de temperaturen te hoog opliepen (ver boven de 40) is op bijna alle banen het spel gestaakt. Alleen op de twee centre-courts, waar er de mogelijkheid is om het dak dicht te doen en de airconditioning aan te zetten, werd doorgespeeld. Toen de temperaturen weer gedaald waren werd er een tweede poging gedaan op de overige banen, toen kwam er na niet al te lange tijd, iets voor 19 uur lokale tijd, een storm om roet in het eten te gooien.

Omdat op de centre-courts het spel wel voortgezet werd, zijn de meeste favorieten gewoon in actie gekomen. Nadal (1) wist zijn partij tegen Thanasi Kokkinakis met gemak te winnen; Federer (6) had niet veel meer moeite met Blaz Kavcic. Ook andere geplaatste spelers Jo-Wilfried Tsonga (10) en Kei Nishikori (16) hadden genoeg aan drie sets in hun tweede ronde partijen. Enige verrassing bij de heren vandaag kwam van baan 3 (gewoon in de hete zon gespeeld dus) waar Donald Young de als 24e geplaatste Andreas Seppi wist te verrassen. Uitslag: 6-4 2-6 6-3 4-6 7-5.

Bij de dames waren er meer van dit soort krakers te noteren vandaag. Zo had Carla Suarez Navarro (16) veel tijd nodig om het klusje te klaren tegen Galina Voskoboeva: met 7-6(2) 3-6 8-6 trok ze uiteindelijk aan het langste eind. Toch was dit niet de wedstrijd van de dag, die titel kunnen we toekennen aan de wedstrijd tussen de Italiaanse uitschieter Karin Knapp en de wankelende Maria Sharapova (3) met een uitslag van 6-3 4-6 10-8, waarin de nummer 3 van de wereld uiteindelijk stand hield. Ook Caroline Wozniacki (10), Simona Halep (11) en Alize Cornet (25) hadden een derde set nodig maar wisten de wedstrijd wel naar zich toe te trekken. Een dame die minder moeite had vandaag was Agnieszka Radwanska (5), maar ook de dames die we heel erg in de gaten moeten houden dit toernooi – Garbine Muguruza en Dominika Cibulkova – wonnen in twee sets. Het zou me niets verbazen als Muguruza haar volgende ronde tegen Wozniacki (10) weet te winnen, en Cibulkova haar partij tegen Suarez Navarro (16): zowel Muguruza als Cibulkova zie ik dit jaar makkelijk doordringen tot de top 15/20 van de wereld.

Robin Haase is er in de herendubbel in geslaagd om de eerste ronde te winnen met partner Christopher Kas tegen het duo Davydenko/Golubev: uitslag daar was 4-6 6-2 7-5.

Voor alle uitslagen van vandaag KLIK HIER!

Lees ook:Uitslagen Australian Open: Dag 8
Lees ook:Programma Dag 8 Australian Open
Lees ook:Programma Dag 11 Australian Open
Lees ook:Damesfinale in Melbourne bekend!
Lees ook:Programma dag 10 Australian Open

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>