Nadal wint Madrid dankzij opgave Nishikori

De nummer 1 van de wereld Rafael Nadal heeft zijn titel in Madrid geprolongeerd. In de finale gaf tegenstander Kei Nishikori (winnaar van het toernooi in Barcelona) op wegens een heupblessure bij een stand van 2-6 6-4 3-0 in het voordeel van de Spanjaard.

 

 

Het is een broodnodige opsteker voor Nadal, die zijn gravelvorm nog niet helemaal te pakken lijkt te hebben. Ook hier kwam hij eigenlijk erg goed weg, nadat hij 6-2 4-2 achterstond speelde de slepende heupblessure van Nishikori wederom op (eerder had hij in zijn wedstrijd tegen Ferrer ook moeite om de wedstrijd tot een goed eind te brengen door dit kwetsuur).

Nishikori stijg met zijn goede resultaten in Spanje wel naar de 9e plek op de ATP wereldranglijst, een unieke prestatie voor een Japanse tennisser. Hopelijk is hij op tijd fit voor Roland Garros dat over enkele weken begint.

Voor Nadal was het hoe dan ook naar eigen zeggen een belangrijke overwinning: “Het is altijd belangrijk voor mij om goed te presteren in Spanje. Om hier een toernooiwinst te pakken in aanloop naar Roland Garros geeft vertrouwen.”.

Lees ook:Nadal en Djokovic vechten maandag verder om de Roland Garros titel
Lees ook:Rafael Nadal kondigt rentree aan
Lees ook:De spelers die het tennisjaar 2014 kleur gaan geven: David Ferrer
Lees ook:Australian Open mannen: plaatsing en voorbeschouwing
Lees ook:Sombere Nadal verwacht moeilijk einde van tennisjaar

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nadal wint Madrid dankzij opgave Nishikori

  1. roger

    Plz reactie op mijn mail?
    zou mijn leven een stuk beter maken

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>