Rubriek: Nederlandse toppers

Federer wint van sterke De Bakker: 1-0 Zwitserland

Roger Federer heeft het eerste punt voor Zwitserland binnengehaald tijdens het Davis Cup-duel in Amsterdam. De mondiale nummer één maakte er een degelijke wedstrijd van tegen Thiemo de Bakker (nr. 159). Het werd 6-3, 6-4, 6-4. De Bakker valt niets kwalijk te nemen. Hij speelde goed, maar Federer is nu eenmaal een maatje te groot.

Lees verder...

Rojer staat in halve finale dubbelspel US Open

Jean-Julien Rojer staat samen met zijn Pakistaanse partner Aisam Qureshi in de halve finales van het herendubbelspel op de US Open. Het Nederlands-Pakistaans duo versloeg  het tweetal Christian Harrison/Ryan Harrison. De Amerikaanse broers waren geen partij voor Rojer en Qureshi: 6-2 6-3.

Lees verder...

US Open 2012 dag 3: Sijsling door! Einde carrière Clijsters

Dag 3 van de US Open was er één van starten en stoppen. Het was voor Igor Sijsling een prachtige dag, met zijn allereerste overwinning op een Grand Slam. Voor Kim Clijsters was het haar laatste Grand Slam. Ze verloor teleurstellend al in de tweede ronde van Laura Robson. Een einde van een prachtige carrière,

Lees verder...

US Open: Haase en Krajicek komen morgen in actie

Van de vijf Nederlandse deelnemers aan de US Open komen er morgen twee in actie. Robin Haase neemt het in de eerste ronde op tegen Feliciano Lopez. En Michaella Krajicek treft de Française Pauline Parmentier. Wat mogen we van Haase en Kraijcek verwachten? Sijsling, Bertens en Rus komen mogen dinsdag de baan op.

Lees verder...

Olympische Spelen: Haase twee onderdelen, geen wildcard voor Krajicek

Vandaag is bekend gemaakt dat Robin Haase naast het enkelspel ook in de herendubbel meedoet aan de Olympische Spelen In Londen. Hij vormt dit duo met Jean-Julien Rojer. Micha Krajicek kreeg geen wildcard voor de Spelen. Dit zijn de conclusies uit de plaatsingslijst voor het Olympische tennistoernooi, die werd vrijgegeven door de internationale tennisfederatie (ITF).

Lees verder...

Bertens en Haase vandaag in actie op Wimbledon

Kiki Bertens en Robin Haase mogen vandaag de baan op voor hun eerste ronde op Wimbledon 2012. Bertens speelt om 12.30 uur de eerste wedstrijd op baan vier, tegen de Tsjechische Lucie Safarova. Robin Haase speelt de derde partij op baan twee tegen Juan Martin del Potro. De Argentijn is als negende geplaatst. Maar wellicht

Lees verder...

Zware loting Wimbledon voor Haase en Bertens

Robin Haase en Kiki Bertens kunnen in de eerste ronde van Wimbledon meteen flink aan de bak. De Hagenaar treft de nummer negen van de wereld, Juan Martin del Potro. Bertens speelt tegen Lucie Safarova. De Tsjechische is de nummer 21 van de wereld, Bertens staat op plaats 86.  

Lees verder...

Krajicek zegt af voor Wimbledon

Michaëlla Krajicek heeft zich afgemeld voor Wimbledon. Micha kampt nog steeds met een virusinfectie. Hierdoor gaf ze op in Birmingham vorige week en kon ze deze week niet meedoen in Rosmalen.   Het is voor Krajicek een zwarte periode in haar carrière. Ze werd vorige maand geopereerd aan een knieblessure en het lukte niet om

Lees verder...

Rus door, Haase en Bertens eruit in Rosmalen

Arantxa Rus heeft vandaag de Nederlandse eer hooggehouden op het gras van Rosmalen. Zij wist op de hoofdbaan eenvoudig de Franse Pauline Parmentier te verslaan in twee sets: 6-3, 6-4. Eerder op de dag verloor daar Robin Haase van Pavic: 6-4, 7-6. Bertens ging op baan 1 onderuit tegen Petrova: 6-2 6-4.

Lees verder...