Federer opgesteld voor Davis Cup-duel tegen Nederland, maar of hij komt?

De Zwitserse tennisbond heeft vandaag bekend gemaakt dat Roger Federer deel uit maakt van het Davis Cup-team dat tegen Nederland speelt. Of de Zwitser daadwerkelijk naar Nederland komt betwijfel ik.

Eerder kon de Zwitser geen uitsluitsel geven, maar nu staat hij toch op de lijst. Federer behoudt echter het recht om na de US Open te bepalen of hij daadwerkelijk komt. Het is geen gekke gedachte dat de nummer 1 van de wereld het Davis Cup-duel laat schieten als hij de finale van de US Open haalt en wellicht even gas terug neemt. Behalve Federer staan Stanislas Wawrinka, Marco Chiudinelli en Henri Laaksonen op de Zwitserse lijst.

Of Federer nu wel of niet meedoet, het kan altijd een positieve invulling krijgen. Zonder de kopman heeft Nederland een veel grotere kans op winst, maar als hij wel komt is het een prachtige publiekstrekker. Federer heeft eerder toegezegd naar het ABN/Amro toernooi in Rotterdam te komen begin 2013.


Nederlandse team met kopman Haase

Vandaag is ook het Nederlandse team onder leiding van captain Jan Siemerink bekend gemaakt: Robin Haase, Igor Sijsling, Thiemo de Bakker en Jean-Julien Rojer.

Het duel voor een plaats in de wereldgroep wordt gespeeld op 14, 15 en 16 september op een speciaal voor deze ontmoeting aangelegde gravelbaan op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam.

Lees ook:Wimbledonkampioen Roger Federer twee keer in Nederland in actie
Lees ook:Zwitserland op volle sterkte tegen een Servië zonder Djokovic
Lees ook:Zoetermeer is speelstad Davis Cup-wedstrijd Nederland-Italië
Lees ook:Haase geeft wedstrijd weg en laat Nederland kansloos in de Davis Cup
Lees ook:De Bakker opent Davis Cup-duel tegen Federer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>