Rubriek: Esther Vergeer

GOUD voor Esther Vergeer!

Rolstoeltennisster Esther Vergeer heeft in Londen op de Paralympische Spelen (zoals verwacht) de gouden plak in de wacht gesleept. Ze won de finale met de duidelijk cijfers 6-0 6-3 van onze landgenote Aniek van Koot. Vergeer is sinds januari 2003 ongeslagen!! Het brons gaat ook mee naar Nederland, voor Jiske Griffioen.

Lees verder...

Vergeer en Van Koot strijden vandaag om paralympisch goud

Vandaag strijden rolstoelstennissters Esther Vergeer en Aniek van Koot om het paralympische goud. De Nederlandse finale geldt niet alleen voor het enkelspel. In de dubbelspelfinale komen de Nederlandse dames elkaar ook tegen. Deze gouden strijd gaat tussen de Nederlandse duo’s Buis/Vergeer en Griffioen/Van Koot. Er komen dus flink wat medailles mee terug naar Nederland.

Lees verder...

Esther Vergeer ligt op goudkoers!

Rolstoeltennisster Esther Vergeer is op weg naar haar zesde gouden olympische plak. Zowel in de eerste als de tweede ronde gaf Vergeer geen game uit handen. De Duitse Katharina Kruger had de twijfelachtige eer om in de tweede ronde met 6-0 6-0 van de baan te gaan. Vergeer is nog drie wedstrijden van de Paralympics-titel

Lees verder...

Paralympics: Esther Vergeer gaat zesde gouden plak ophalen

Over 6 dagen is het zover, dan start in Londen de Paralympische Spelen. Met zes deelnemers bij het rolstoeltennis is Nederland sterk vertegenwoordigd. Onze heldin Esther Vergeer gaat daar ongetwijfeld haar zesde (!) gouden plak ophalen. Nederland is in totaal met zo’n honderd sporters aanwezig tijdens de Paralympische Spelen.

Lees verder...