De spelers die het tennisjaar 2014 kleur gaan geven: David Ferrer

Ferrer heeft al een fantastisch 2013 achter de rug, maar belooft ook in 2014 hoge ogen te gaan gooien. Zal het bijvoorbeeld eindelijk het jaar gaan worden waarin de 31-jarige Spanjaard zijn eerste Grand Slam-toernooi wint? Het lijkt een onmogelijke opdracht met de huidige elite van Federer, Djokovic, Nadal en Murray die die titels de afgelopen jaren eerlijk te lijken verdelen, maar wie had er aan het begin van dit jaar gedacht dat “Ferru” (Spaans voor ijzer) in de top 3 op de wereldranglijst zou eindigen, vóór Del Potro, Murray en Federer?

 

 

De eerste tegenslag heeft Ferrer al moeten incasseren: afgelopen week werd hij, de mondiale nummer 3 van de wereld die dit jaar zijn eerste Grand Slam-finale behaalde, niet de tennisser van het jaar in Spanje. Dan was het natuurlijk de nummer 1 van de wereld, die op Roland Garros dit jaar de finale won van Ferrer en voor de achtste keer het toernooi won, de onaantastbare vechtersbaas Rafael Nadal. Nee, ook niet. Het werd (mijn persoonlijke favoriet) Tommy Robredo, nummer 18 van de wereld. Hoe komt dat dan, zal de onoplettende tennisfan zich afvragen; Robredo haalde op Roland Garros (vergeleken met zijn landgenoten “slechts”) de kwartfinale op een ongeëvenaard bijzondere wijze. Hij kwam tegen Igor Sijsling, Gael Monfils en Nicolas Almagro allemaal 2-0 in sets achter, alvorens hij zijn veel jongere tegenstanders liet zien wat vechtlust, fitheid en graveltennis nu echt inhield door de winst nog te pakken. Wat mij betreft dus een terechte titel en een mooi eerbetoon, maar voor Ferrer zal het misschien een lichte teleurstelling zijn nadat hij het beste jaar van zijn loopbaan heeft gespeeld, bovendien was hij degene die Robredo op Roland Garros vervolgens met 6-2 6-1 6-1 naar huis stuurde.

Dit alles verandert echter niets aan het feit dat Ferrer al vele jaren één van de meest constant presterende tennissers is, zo niet de meest constant presterende tennisser. Hij maakt het alle toppers elke keer weer moeilijk, maar de afgelopen jaren lukt het hem net niet om die felbegeerde Grand Slam-titel binnen te slepen. Mijn vermoeden is dat hij zijn loopbaan niet graag zal stoppen voordat hij die hoofdprijs binnen heeft. De pech voor hem is dat hij in een tijdperk tennist met vier legendarische tennissers. Maar als we iets weten van Ferrer is dat hij nooit opgeeft, en dat hij zal vechten totdat hij zijn doelwit behaalt. Persoonlijk denk ik dat dit heel goed het jaar kan zijn waarin hij zijn titel gaat halen.

Zijn recente bestijging van de ranglijst naar de 3e plek geeft hem eindelijk het aanzien dat hij verdient, bovendien zal de switch van coaches die hij gisteren bekend maakte hem een sterke nieuwe impuls geven. De Spanjaard heeft de inmiddels 15 jaar durende samenwerking met Javier Piles stopgezet en gaat verder met José Altur.

Ongeacht of het hem gaat lukken dit jaar, zal hij meer gemotiveerd zijn dan ooit om dit jaar nog sterker voor de dag te komen dan afgelopen jaar. Wat mij betreft kunnen we vuurwerk verwachten in 2014 van de eeuwige nummer 2 van Spanje. Wat denk jij? Wordt dit het jaar waarin hij zijn gram zal halen? Laat hieronder je mening achter!

Lees ook:De spelers die het tennisjaar 2014 kleur gaan geven: Grigor Dimitrov
Lees ook:De spelers die het tennisjaar 2014 kleur gaan geven: Roger Federer
Lees ook:Uitslagen Australian Open: Dag 1
Lees ook:WoensdagWeetje: Wawrinka’s Weergaloze Winst!
Lees ook:Vooruitblik: de Mubadala “World Tennis Championship” 2013

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>