Nadal en Djokovic vechten maandag verder om de Roland Garros titel

De mannenfinale op Roland Garros tussen Rafael Nadal en Novak Djokovic wordt maandag uitgespeeld. Tenminste als het weer het toelaat. De regen was namelijk zondag de grote spelbreker. Na een eerdere regenbreak werd de wedstrijd uiteindelijk in de vierde set definitief gestaakt.  Titelverdediger Nadal leidt met 6-4, 6-3, 2-6 en 1-2.

Nadal wilde na de verloren 3e set al van de baan, maar na 3 games in de vierde set gingen de mannen toch de kleedkamer in. Nadal was de eerste set de betere (al verspeelde wel een 3-0 voorsprong) en wist met goed tennis ook de 2e set te pakken. In de lange rally’s was hij heer en meester. Djokovic oefende meer druk uit, forceerde Nadal tot het maken van meer fouten en ging er zodoende met de 3e set vandoor. Het staken van de wedstrijd kwam voor Djokovic het meest ongelegen omdat hij het betere van het spel had.

Het is voor het eerst sinds 1973 dat de eindstrijd van Roland Garros niet op zondag kan worden afgerond.

Lees ook:Record voor gravelkoning Nadal: 7 Roland Garros titels
Lees ook:Wimbledon 2012 finale voor Federer, Djokovic stelt teleur
Lees ook:Nadal wint Madrid dankzij opgave Nishikori
Lees ook:Sombere Nadal verwacht moeilijk einde van tennisjaar
Lees ook:Roland Garros staat weer voor de deur

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>