Australian Open mannen: plaatsing en voorbeschouwing

Vandaag is de plaatsing bekend gemaakt voor de eerste Grand Slam van 2014: de Australian Open. Hieronder de volledige lijst en een korte vooruitblik op het toernooi van de mannen.

 

 

Bij de mannen ziet de plaatsingslijst er als volgt uit:

1. Rafael Nadal (ESP)
2. Novak Djokovic (SRB): Nummers 1 en 2 lijken af te stevenen op een onontkoombare finale, gezien het voorseizoen.
3, David Ferrer (ESP): Geeft herhaaldelijk in interviews aan dat hij zichzelf geen enkele kans toedicht op het winnen van een Grand Slam-titel, maar hij zal absoluut kleur kunnen geven aan het toernooi. Tenzij er echt iemand in grootse, grootse vorm verkeert staat deze Spanjaard gewoon in de halve finale.
4. Andy Murray (GBR): Ik betwijfel of hij in staat zal zijn om tot de halve finale te komen in huidige conditie. Zijn manier van bewegen in zijn wedstrijd tegen Florian Mayer in Doha was verontrustend.
5. Juan Martin Del Potro (ARG): De gevaarlijkste man voor Djokovic en Nadal; kan hij nog een keer twee weken lang op de top van zijn kunnen presteren?
6. Roger Federer (SUI): Het optreden in Brisbane geeft weinig reden tot vertrouwen in een heropleving van Federer na een teleurstellend 2013. Nog altijd een bijzonder goede tennisser, alleen laat hij het niet meer zo constant zien: hij wisselt het af met sets zoals de eerste set in de finale van Brisbane tegen Hewitt, waarin hij 22 ongedwongen fouten maakte.
7. Tomas Berdych (CZE): Één van de meest onderpresterende spelers als we kijken naar potentie tegenover resultaten. Slechts één keer is het hem gelukt om meerdere titels in een jaar te pakken. Zou deze Australian Open in het teken komen te staan van de Tsjech? Ieder jaar kent toch een uitschieter in Melbourne: Baghdatis in 2006, Gonzalez in 2007, Tsonga in 2008, Verdasco in 2009, Cilic in 2010, Dolgopolov in 2011, Nishikori in 2012 en Chardy in 2013… Berdych in 2014?
8. Stanislas Wawrinka (SUI): Wawrinka had vorig jaar de mooiste wedstrijd van het jaar tegen Djokovic op de Australian Open in de vierde ronde van het toernooi, waarin hij uiteindelijk 12-10 in de vijfde set verloor. De Zwitser zal uit zijn op een verbetering van die prestatie, en gezien zijn plaatsing zal zijn loting daartoe geschikt zijn. Zou hij het voor elkaar kunnen krijgen om Djokovic in de kwartfinale aan het wankelen te krijgen? Ik voel weer een potentiële vijfsetter aankomen.
9. Richard Gasquet (FRA)
10. Jo-Wilfried Tsonga (FRA)
11. Milos Raonic (CAN): Al jaren HET aanstormend talent en lijkt zich steeds meer te scharen onder de echte toppers. Net als Berdych een man om in de gaten te houden.
12. Tommy Haas (GER): Lijkt na zijn uitschakeling in Auckland niet in al te goede vorm te verkeren, maar schijn kan bedriegen.
13. Nicolas Almagro (ESP): Heeft zich net teruggetrokken voor het toernooi met een schouderblessure.
14. John Isner (USA): Zal een verschrikking zijn om tegen te moeten spelen met zijn monsterservice, maar is niet gevaarlijk genoeg in returngames om de grote namen onder druk te zetten.
15. Mikhail Youzhny (RUS)
16. Fabio Fognini (ITA)
17. Kei Nishikori (JPN)
18. Tommy Robredo (ESP): Ik hoop persoonlijk dat hij nog een keer zo’n run kan laten zien als op Roland Garros vorig jaar…
19, Gilles Simon (FRA)
20. Kevin Anderson (RSA)
21. Jerzy Janowicz (POL)
22. Philipp Kohlschreiber (GER)
23. Grigor Dimitrov (BUL): Past ook in het rijtje Berdych, Raonic: gevaarlijke outsider.
24. Ernests Gulbis (LAT)
25. Andreas Seppi (ITA)
26. Gael Monfils (FRA): Liet in Doha hele goede dingen zien: kan het heel ver schoppen in dit toernooi als zijn loting mee zit.
27. Feliciano Lopez (ESP)
28. Benoit Paire (FRA)
29. Vasek Pospisil (CAN)
30. Jeremy Chardy (FRA)
31. Dmitry Tursunov (RUS)
32. Fernando Verdasco (ESP)

Mijn voorspelling is derhalve dat we in ieder geval rekening moeten gaan houden met Milos Raonic, Tomas Berdych, Grigor Dimitrov en vooral Gaël Monfils. Zij zijn naar mijn mening in staat om beter te kunnen presteren dan hoe ze nu op de plaatsingslijst staan. Al lijkt het me sterk dat er iemand nu goed genoeg is om Rafael Nadal of Novak Djokovic in huidige vorm te verslaan in een best of 5 sets wedstrijd. De enige die ik daartoe in staat acht, mits hij echt in bloedvorm is, is Juan-Martin Del Potro. Tot slot nog één ongeplaatste speler waar we rekening mee moeten houden: Lleyton Hewitt. Ja, dat meen ik serieus. Hij laat zien dat hij het nog steeds echt kan en in zijn thuisland laat hij altijd waanzinnige dingen zien, al is het puur op wilskracht. Als hij een redelijke loting heeft moet je niet gek op kijken als hij zich ineens bij de laatste 16 of zelfs 8 schaart.

Van welke ongeplaatste speler verwacht jij een verrassing, en wie van dit lijstje is jouw favoriet voor de titel? Laat hieronder je mening achter!

Lees ook:Programma Dag 9 Australian Open
Lees ook:Djokovic pakt voor derde jaar op rij titel in Abu Dhabi
Lees ook:Rafael Nadal – Stanislas Wawrinka: een vooruitblik
Lees ook:Programma Dag 11 Australian Open
Lees ook:Vooruitblik: de Mubadala “World Tennis Championship” 2013

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Australian Open mannen: plaatsing en voorbeschouwing

 1. Pinguin

  Zou leuk zijn als Monfils zou gaan stunten en het gewoon wint ;)

  Denk wel dat DJokovic de tent gaat afbreken daar.

    /   Reply  / 
 2. Oskar Knötschke Auteur

  Ja, toch Djokovic als lichte favoriet denk ik inderdaad. Gezien de loting wordt het lastig voor Monfils: hij komt Nadal in de derde ronde al tegen… Dus tenzij Rafa een wankelend begin heeft, wat niet heel waarschijnlijk is, zullen we onze hoop op een verrassing van Monfils moeten laten varen… Maar we kunnen altijd hopen!

    /   Reply  / 
 3. Wetenschaptennis

  Ben zelf ook fan van Monfils.
  Maar puur wetenschappelijk is het al vrijwel onmogelijk dat Monfils wint van Nadal. Puur fysiek wint Nadal zelfs op een dag waarin hij vreselijk uit vorm is en Monfils een top dag heeft. In dat extreme geval zal het 3-2 worden voor Nadal. Waarom? Monfils heeft zogeheten sprintvezels waardoor hij ongelofelijk snel is. Maar dit soort vezels staat inherent aan snellere vermoeidheid, waardoor je Monfils na een rally ook snel voorovergebogen ziet staan.
  En dan nog het verschil in VO2-ax, google het maar even maar het komt erop neer dat dit een graadmeter is voor de maximale zuurstofopname. Die van Nadal ligt ongeveer op 75 naar horen zeggen iets wat Monfils bij lange na niet haalt. Door deze feiten zal Monfils het op een goede dag er wel wat moois van kunnen maken maar hoe dan ook niet meer dan 1 set kunnen pakken. Komt simpelweg conditie te kort. Alleen lui als Simon, Ferrer en Djokovic zijn puur qua uithoudingsvermogen dusdanig in de buurt van Nadal dat ze hem aan kunnen op dat gebied. De rest kan puur op fysiek in een best of five sets niet van Nadal winnen mits hij niet een blessure heeft

    /   Reply  / 
 4. Oskar Knötschke Auteur

  Interessante achtergrond-informatie, bedankt voor je reactie! Zag hem net in zijn wedstrijd tegen Sock ook weer even naar zijn enkel grijpen, geen bemoedigende tekenen voor een echte kans voor Monfils dus…

    /   Reply  / 
 5. full movies on youtube list

  I think that what you posted was very reasonable.

  However, think about this, suppose you added a little
  information? I am not suggesting your content is not solid, however what if you added a
  title that grabbed folk’s attention? I mean Australian Open mannen: plaatsing en voorbeschouwing | Tennis is kinda vanilla.
  You might look at Yahoo’s front page and note how they create article titles to grab people interested.
  You might add a video or a related pic or two to get readers interested about everything’ve written.
  Just my opinion, it would bring your posts a little livelier.

  Also visit my website … full movies on youtube list

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>