US Open 2012 dag 2: eenvoudige zeges Djokovic en Williams, Wozniacki naar huis

Op dag twee kwamen topfavorieten Novak Djokovic en Serena Willams in actie. Zij zetten met gemak hun tegenstanders opzij. Djokovic had geen kind aan de Italiaan Paolo Lorenzi: 6-1, 6-0, 6-1. En Serena zette eenvoudig haar landgenote Coco Vandeweghe opzij: 6-1 6-1. Een omgekeerd verhaal was het voor Caroline Wozniacki. Zij verloor met 6-2 6-2 van de Roemeense Irina-Camelia Begu.

De voormalig nummer 1 van de wereld liep vorige week een knieblessure op en was duidelijk niet fit. De Deense is zeker niet bezig aan haar beste jaar, ze wist nog geen toernooi te winnen. Ze lijkt daarmee langzaamaan uit de top te verdwijnen.

Torenhoge favoriet Williams
Niets minder geldt voor Serena Williams. Zij is juist met een goede opmars bezig. Ze verspeelde geen energie in haar eerste ronde en geldt als torenhoge favoriet voor de titel. Ook zus Venus speelde goed op dag 2. Zij versloeg haar kleurrijke landgenote Bethanie Mattek-Sands 6-3 6-1. Venus mag in ronde twee meteen al serieus aan de bak. Ze treft dan de Duitse Angelique Kerber (6).

Ook de nummer twee van de plaatsingslijst, Radwanska, had geen moeite om ronde twee te bereiken. Nina Bratchikova uit Rusland was haar slachtoffer: 6-1 6-1.

Ook Kiki Bertens zien we terug in de tweede ronde.

Mannen
Vanwege de regen op dag 1 stond er niet een volledig mannenprogramma op de speellijst. Novak Djokovic heeft  met zijn eenvoudige zege een goede start gemaakt voor het verdedigen van zijn titel.

Ook Andy Roddick gaat een ronde verder. Het servicekanon versloeg landgenoot Rhyne Williams: 6-3, 6-4, 6-4.

De als vijfde geplaatste Fransman Jo-Wilfried Tsonga had meer moeite met de Slowaak Karol Beck dan je aan de ranking (nummer 143) mag aflezen. Het werd  6-3, 6-1, 7-6 .

Goffin

Goffin

Tomas Berdych bereikte eveneens de tweede ronde. De Tsjechische nummer zes van de plaatsingslijst had eveneens geen eenvoudige eerste pot. Hij won weliswaar van de Belg David Goffin: 7-5,6-3,6-3, maar kroop op momenten door het oog van de naald. De Belg liet achttien breakkansen liggen!

In de eerste ronde hebben we wel afscheid moeten nemen van de nummer 10 van de plaatsingslijst, Juan Monaco. Hij leek de wedstrijd op zak te hebben, maar ging toch onderuit tegen Guillermo Garcia-Lopez 3-6 1-6 6-4 7-6 7-6.

Lees ook:Venus worstelt, Serena makkelijk naar tweede ronde US Open
Lees ook:Stunt: Kerber maakt einde aan zegereeks Serena Williams, Venus wel door
Lees ook:Serena Williams uitgeschakeld in Dubai
Lees ook:Zusjes Williams in kwartfinales; Chinese wipt Wozniacki uit toernooi
Lees ook:Na Li schakelt Venus Williams uit, Kerber wint van Kvitova

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>