Stunt: Kerber maakt einde aan zegereeks Serena Williams, Venus wel door

Angelique Kerber heeft een einde gemaakt aan de imposante zegereeks van Serena Williams. De Duitse versloeg een gefrustreerde Serena in de kwartfinales van het WTA-toernooi in Cincinnati: 6-4 6-4. Na de nederlaag in de eerste ronde op Roland Garros had Serena negentien wedstrijden op rij gewonnen. Het was zelfs maar de vijfde nederlaag van Serena na haar winst vorig jaar op Wimbledon. Zus Venus wist in Cincinnati wel de halve finales te bereiken door Sam Stosur in drie sets te verslaan.

Gefrustreerde Williams
Serena Williams maakte in Cincinnati een gefrustreerde indruk en leek soms ook weinig zin in het spel te hebben. Serena reageerde haar frustraties af op haar racket dat ze op de grond kapot sloeg. De scheidsrechter gaf haar een waarschuwing, maar verder wist Serena zich te beheersen.

Vaak gingen de armen hulpeloos in de lucht wanneer een redelijk eenvoudige bal in het net of uit belandde. Het lukte Williams duidelijk niet om haar beste spel te laten zien. Grotendeels was dit ook het werk van Kerber. De Duitse nummer zeven van de wereld wist de mokerslagen van de Amerikaanse keer op keer terug te brengen en dwong Williams zo om veel ballen te slaan, waarbij zij uiteindelijk vaak de fout in ging.

De gehele wedstrijd wist Williams geen break te maken. In elke set was een vroege break door Kerber voldoende. Met de winst van 6-4 6-4 was Kerber duidelijk zeer blij. Kerber speelt in de halve finales tegen Petra Kvitova die haar tegenstandster Pavlyuchenkova eveneens met 6-4 6-4 versloeg.

Venus met wildcard door
Zus Venus, die een wildcard voor het toernooi kreeg,  liet wel het beste van haar spel zien. Tegen de als derde geplaatste Sam Stosur moest ze wel alles uit de kast halen, maar na 2,5 uur kwam de Amerikaanse als winnares van de baan. Het werd:  6-2 6-7 6-4. Stosur won vorig jaar de US Open en moet de eer op de Amerikaanse hardcourtbanen hoog houden.

Venus neemt het in de halve finales op tegen Na Li die de als eerste geplaatste Radwanska van de baan tikte met maar liefst 6-1 6-1.

Lees ook:Na Li schakelt Venus Williams uit, Kerber wint van Kvitova
Lees ook:Zusjes Williams in kwartfinales; Chinese wipt Wozniacki uit toernooi
Lees ook:Wimbledon 2012 titel voor powerlady Serena Williams
Lees ook:Wimbledon 2012 dag 8: thrillers op ladies day met winst voor Williams, Kerber, Azarenka en Radwanska
Lees ook:Serena Williams wint finale Stanford van lucky loser Vandeweghe

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>