Na Li schakelt Venus Williams uit, Kerber wint van Kvitova

De damesfinale in Cincinnati gaat tussen de Chinese Na Li en de Duitse Angelique Kerber. Li maakte in drie sets een einde aan een goed toernooi van Venus Williams: 7-5 3-6 6-1. Kerber had eveneens drie sets nodig om door te gaan naar de finale. Ze was met 6-1 2-6 6-4 te sterk voor Petra Kvitova uit Tsjechië.

Rugblessure Williams
De als negende geplaatste Li stopte de oudste van de Williams zusjes. Venus, die met een wildcard werd toegelaten tot het toernooi, had al twee top 10 spelers uit het toernooi geslagen en haalde voor het eerst dit jaar een halve finale. Ze won van de geplaatste Sara Errani en Sam Stosur. Williams had tijdens de wedstrijd last van haar rug. “Ik kon bijna niet serveren”, vertelde Venus na afloop, ze gaat er vooralsnog vanuit dat het niet dermate ernstig is dat ze de US Open moet missen.

Finale Li-Kerber
Angelique Kerber (5) speelt een goed toernooi. In de kwartfinales maakte ze een einde aan de zegereeks van Serena Williams en in de halve finale was ze te sterk voor de als vierde geplaatste Kvitova. De finale gaat dus tussen Li en Kerber. De dames speelden 5 keer eerder tegen elkaar, waarbij Li leidt met 4-1. In de onderlinge duels van dit jaar staat het echter met 1-1 gelijk.

Lees ook:Stunt: Kerber maakt einde aan zegereeks Serena Williams, Venus wel door
Lees ook:Wimbledon 2012 dag 8: thrillers op ladies day met winst voor Williams, Kerber, Azarenka en Radwanska
Lees ook:Olympische Spelen: Serena Williams declasseert Wozniacki
Lees ook:Wimbledon 2012: welke 8 vrouwen pakken vandaag de winst?
Lees ook:Finales van vandaag: Rotterdam, Buenos Aires en Doha

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>