Kerber geeft finale uit handen, Li winnares Cincinnati

Angelique Kerber had de eindzege in Cincinnati bijna op zak, maar Li Na wist een uitzichtloze situatie om te keren en kwam als winnares van de baan. Kerber stond 6-1 en 3-1 voor maar het werd uiteindelijk 1-6, 6-3, 6-1 voor de Chinese.

Li Na is duidelijk in vorm voor de US Open, die over een week begint. Vorige week haalde ze al de finale in Montreal. De zege in Cincinnati is haar eerste dit jaar en meteen de eerste met haar nieuwe coach Carlos Rodriguez. Het was tevens hun eerste toernooi samen.

Vermoeide Kerber
De overwinning in Cincinnati liep alles behalve vlekkeloos. Het leek een gemakkelijke partij voor Kerber te worden. Kerber dicteerde de slagenwisselingen, haalde alle ballen en maakte maar amper een fout. In recordtempo liep ze uit naar een 6-1 en 3-1 voorsprong. Daarna ging het mis. Li kwam terug, won 9 games op rij en Kerber was gebroken. De Duitse kon het spel niet meer dicteren en het was Li die met harde slagen en goed geplaatste ballen de punten binnensleepte. Kerber was niet meer de snelle vrouw die alle ballen terugbracht, duidelijk vermoeid. De derde set kwam de Duitse er niet meer aan te pas. Het is tijd om te rusten en weer fit te zijn voor de US Open.

Lees ook:Stunt: Kerber maakt einde aan zegereeks Serena Williams, Venus wel door
Lees ook:Pijnlijke laatste Wimbledon-match voor Clijsters 1-6 1-6
Lees ook:Ijzersterke Williams en Radwanska naar finale Wimbledon
Lees ook:Na Li schakelt Venus Williams uit, Kerber wint van Kvitova
Lees ook:Wordt het een Wimbledon-finale tussen Williams en Kerber?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>