US Open 2012 dag 1: Duits trio Goerges, Lisicki en Petkovic naar huis en meer…

De eerste US Open dag was absoluut geen goede voor de Duitse dames. De geplaatste Julia Goerges (18) en Sabine Lisicki (16) werden evenals Andrea Petkovic verrassend uitgeschakeld. Geen verrassingen voor de toppers. Federer, Murray, Sharapova en Azarenka gaan moeiteloos door naar ronde twee evenals de afscheidnemende Kim Clijsters.

Duits verlies
Als eerst de cijfers waarmee de Duitse equipe ten onder ging. Sabine Lisicki pakte nog wel de eerste set tegen Sorana Cirstea, maar had daarna weinig meer in te brengen: 6-4 2-6 2-6. Goerges moest in een qualifier haar meerdere erkennen. De Tsjechische Kristyna Pliskova, die 125e staat op de wereldranglijst staat, won met 7-6  6-1. Andrea Petkovic kunnen we het verlies niet erg kwalijk nemen. Deze pechvogel kampt al maanden met blessures en speelde met vlagen erg goed, vocht voor de tweede set, maar kwam daarin net wat te kort tegen Romina Oprandi, 6-2 7-5.

Toppers probleemloos door
In de avondwedstrijd versloeg de als eerste geplaatste Roger Federer de Amerikaan Donald Young met strakke sets: 6-3, 6-2, 6-4. De als derde geplaatste Andy Murray had evenals Federer geen moeite. Hij won van Alex Bogomolov jr uit Rusland: 6-2, 6-4, 6-1.

De als derde geplaatste Sharapova was zo klaar met Melinda Czink uit Hongarije: 6-2 6-2. Ook titelverdedigster Sam Stosur ging kinderlijk eenvoudig naar ronde twee. Ze gaf slechts twee games weg. De nummer 1 van de plaatsingslijst, Victoria Azarenka, gaf maar een enkele game uit handen. Zij tikte Alexandra Panova van de baan: 6-0 6-1.

 

Clijsters gaat door
Het is voor Clijsters de laatste US Open en keert alleen aan het einde van het jaar in Antwerpen nog even terug op de baan, maar zonder slag of stoot gaat ze niet haar carrière eindigen. De Belgische gaat nog vol voor de winst. Ze speelde een sterke eerste ronde. De veterane nam het op tegen het 16-jarige Amerikaanse talent Victoria Duval. 6-3 6-1 voor Clijsters, die hopelijk ver komt in New York.

Haase en Krajicek
Op de eerste dag kwamen voor Nederland Haase en Krajicek in actie. Zij verloren helaas hun eerste ronde.

Lees ook:Pijnlijke laatste Wimbledon-match voor Clijsters 1-6 1-6
Lees ook:Wimbledon 2012 dag 7: veel regen en afstraffingen voor Sharapova, Clijsters, Ivanovic en Troicki
Lees ook:Clijsters kan nog geen afscheid nemen van Wimbledon
Lees ook:Olympische Spelen: Kim Clijsters is op jacht naar een medaille
Lees ook:Patty Schnyder verslaat Kim Clijsters in Luxemburg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>