Wimbledon 2012 dag 7: veel regen en afstraffingen voor Sharapova, Clijsters, Ivanovic en Troicki

  “Play suspended”. Dat zijn de twee meest gehate woorden tijdens Wimbledon. Vandaag was het een komen en gaan van deze woorden. Regen, droog, regen, droog en uiteindelijk bleef het regenen. Op centrecourt ging het dak dicht. De andere banen bleven bedekt onder het plastic. En het tennis dat doorging; afstraffingen voor Sharapova, Clijsters, Ivanovic en Troicki. Ontsnappingen voor Williams en Kvitova.

Sharapova naar huis
DE verrassing van vandaag is de uitschakeling van de nummer 1 van de wereld, Maria Sharapova. De Duitse Lisicki nam wraak op haar verloren halve finale van vorig jaar. Verrassing nummer twee is niet zo zeer het verlies van Clijsters, maar toch wel de harde afstraffing. Kerber gunde slechts twee games aan de afscheidnemende Clijsters. De Duitse dames dus door naar de kwartfinales evenals Serena Williams en Petra Kvitova. Zij het met moeite in drie sets.

Azarenka gaf Ivanovic een pak slaag: 6-1 6-0. De Russin komt nu Paszek tegen, die Vinci vier games gunde. De derde geplaatste Radwanska tennist zich ook goed door het toernooi; 6-2 6-3 tegen Giorgi. Radwanska haalde nog niet eerder een halve finale op een Grand Slam, maar nu is het haar kans. Ze speelt in de kwartfinales tegen Kirilenko, die in drie sets won van Peng.

Bij de dames is de vierde ronde achter de rug. De kwartfinales zien er zo uit:
Lisicki – Kerber
Radwanska – Kirilenko
Williams – Kvitova
Paszek – Azarenka

Federer niet fit, Djokovic eenvoudig door
Bij de mannen konden maar drie van de acht wedstrijden uitgespeeld worden. Federer kwam als eerste op de baan tegen de Belg Xavier Malisse. De Zwitser kreeg in de eerste set last van zijn rug en zag er niet fit uit. Hij ging de baan af voor een landurige rugbehandeling, maar wist wel zijn taak te volbrengen 7-6, 6-1, 4-6, 6-3 winst. Federer is hopelijk weer herstelt voor zijn wedstrijd tegen Michail Joeznji, die van Denis Istomin won.

Ook de nummer een van de wereld is door naar de kwartfinales. Novak Djokovic versloeg eenvoudig zijn landgenoot Viktor Troicki in drie sets: 6-3, 6-1, 6-3. Djokovic wacht in de volgende ronde Florian Mayer of Richard Gasquet. In dit onderbroken duel staat het 6-3 en 2-1 voor Mayer.

Ook Murray – Cilic moet nog afgespeeld worden. Murray leidt met 7-5 6-3. Mardy Fish leidt in zijn onderbroken wedstrijd tegen Tsonga met 6-4 1-1.

Lees ook:Wimbledon 2012: welke 8 vrouwen pakken vandaag de winst?
Lees ook:Wimbledon 2012 dag 1: titelkandidaten eenvoudig door
Lees ook:Sharapova eruit! Lisicki neemt wraak
Lees ook:Olympische Spelen: Sharapova laat zich niet weer verrassen door Lisicki
Lees ook:Olympische Spelen: Federer en Serena Williams met gemak door

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>