Haase en Krajicek zonder setwinst uit de US Open

foto: PetravandenBroek

Michaëlla Krajicek en Robin Haase zijn meteen in de eerste ronde op de US Open gestrand. De terugkerende Krajicek verloor met 6-2 6-4 van de Française Pauline Parmentier. Haase ging onderuit tegen de Spanjaard Feliciano Lopez: 6-3, 7-5, 6-2.

Geen wedstrijdritme
Beide Nederlanders wisten dus geen set te pakken. Bij Krajicek kunnen we het wellicht onder de noemer ‘gebrek aan wedstrijdritme’ gooien. Zij speelde ruim twee maanden geen toernooien vanwege gezondheidsproblemen. Ze maakte pas net voor de US Open bekend dat ze kampte met hartproblemen, maar momenteel weer fit is. Laten we zien wat Misa de rest van het jaar voor ons in petto heeft. Op de US Open mag ze nog wel aantreden in het dubbelspel.

Haase wisselvallig
Haase moest zijn meerdere erkennen in de nummer 30 van de plaatsingslijst. De Nederlander heeft een dramatisch grasseizoen achter de rug, maar won daarna wel het graveltoernooi van Kitzbühel. Op het hardcourt in Winston-Salem strandde hij vorige week in de tweede ronde. De hoop was dat Haase tegen de gravel-Spanjaard meer gedaan kreeg. Haase speelt met vlagen goed tennis, maar is nog te wisselvallig. Hopelijk draait dat snel de goede richting op en kunnen we Haase in ieder geval tijdens de Davis Cup tegen de Zwitsers in vorm zien.

Lees ook:US Open: Haase en Krajicek komen morgen in actie
Lees ook:Robin Haase verliest van Nadal-killer Rosol
Lees ook:Wimbledon moet snel het gras herstellen voor de Olympische Spelen
Lees ook:Olympische Spelen: Robin Haase uitgeschakeld in het enkelspel
Lees ook:US Open 2012 dag 1: Duits trio Goerges, Lisicki en Petkovic naar huis en meer…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>