US Open 2012 dag 8: Federer krijgt walkover. Radwanska en Kerber uitgeschakeld

Radwanska

Dag 8 was een Italiaanse topdag. Zowel Roberta Vinci als Sara Errani zorgden voor een verrassing. Het opvallendst was de redelijk eenvoudige zege van Vinci op de als tweede geplaatste Agnieszka Radwanska: 6-1 6-4. Sara Errani zette met 7-6 6-3 heel sterk de Duitse Kerber opzij. De Italiaanse dubbelpartners spelen in de kwartfinales tegen elkaar.

Op dag 8 waren er geen problemen voor Andy Murray en Serena Williams. Roger Federer kwam niet in actie. Zijn tegenstander Mardy Fish trok zich om gezondheidsredenen terug. Weer hartproblemen?


Hartproblemen Fish
De 30-jarige Fish speelde eerder dit jaar twee maanden niet vanwege door problemen met zijn hart. De Amerikaan onderging op 23 mei een hartoperatie en heeft nog af en toe hartritmestoornissen. Wimbledon was het eerste toernooi na zijn operatie. En dat leek goed te gaan. Afgelopen zaterdag had hij echter een medische behandeling nodig na zijn zware wedstrijd tegen Gilles Simon. Wat er precies aan de hand is, is niet bekend gemaakt.

Federer speelt in de kwartfinales tegen Tomas Berdych. De Tsjech won van Nicolas Almagro: 7-6 6-4 6-1.

Murray en Serena Williams eenvoudig door
Ook door is olympisch kampioen Andy Murray. De vorige ronde moest hij tot het uiterste gaan in een vier uur durende wedstrijd. Nu had hij  nog geen twee uur nodig om de Canadees Milos Raonic te verslaan: 6-4 6-4 6-2 voor Murray. De als derde geplaatste Schot treft in de kwartfinale Marin Cilic.

Serena Williams had werkelijk geen enkele tegenstand van Andrea Hlavackova: 6-0 6-0. De Amerikaanse favoriet verloor nog maar twaalf games in vier partijen. In de kwartfinales speelt Williams tegen Ana Ivanovic. De Servische moest allleen in de tweede set aan de bak tegen Tsvetana Pironkova: 6-0 6-4.

Lees ook:US Open 2012 dag 6: Ploeterende Murray, Federer, Williams en Radwanska erg solide
Lees ook:Wimbledon 2012 dag 6: Britten blijven hopen op eindzege Murray
Lees ook:Olympische Spelen: Federer en Serena Williams met gemak door
Lees ook:Murray en Ferrer in straight sets naar kwartfinales Wimbledon
Lees ook:Wimbledon 2012 dag 4: bijkomen van verlies Nadal, verder geen grote verrassingen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>