Wimbledon 2012 dag 4: bijkomen van verlies Nadal, verder geen grote verrassingen

Het is even bijkomen van het verlies van Nadal van de nummer 100 Rosol, maar er was meer tennis vandaag. De toppers Murray en Sharapova verliezen een set, maar gaan door. Kvitova en Williams verspelen geen moeite.  Voor België was het een topdag; Goffin, Malisse en Wickmayer zijn door naar de volgende ronde. Ook de Italiaanse dames schitterden op het gras, drie door: Errani, Vinci en Schiavone. De Nederlandse Kiki Bertens verloor jammerlijk.

Mannen: veel viersetters
Andy Murray had vier zware sets nodig tegen de Kroaat Ivo Karlovic: 5-7 7-6 6-2 7-6. Jo-Wilfried Tsonga (5) kwam tegen Guillermo Garcia-Lopez pas op gang na het verlies van de eerste set. Het werd uiteindelijk: 6-7 6-4 6-1 6-3. Del Potro had er een set-slippertje tussenzitten met 6-1, maar verder kwam hij niet in de problemen.  

Ferrer en Roddick gaan eenvoudig in drie sets door en mogen de volgende ronde samen uitvechten. Ook door zijn de geplaatste spelers Kei Nishikori, Mardy Fish en Philipp Kohlschreiber zijn door.

Sharapova speelt een ‘slordige’ set
Een overgebleven wedstrijd van gister stond nog op het programma. Nummer 1 Sharapova had een zwaar bevochten voorsprong van 7-6 en 3-1 tegen Pironkova. De Bulgaarse pakte echter bij de hervatting de break terug en haalde ook uit die tweede set een tie-break. Een gefrustreerde Sharapova, die de hele set niet goed serveerde en zoals ze zelf zei ‘slordig speelde’, verloor de tiebreak met 7-3. De derde set wist de nummer 1 haar ‘echte’ spel weer op te pakken en walste over de Bulgaarse heen: 6-0.

Andere titelkandidaten, Serena Williams en Petra Kvitova hadden het een stuk makkelijker. Williams had slechts 61 minuten nodig om af te rekenen met de Hongaarse Melinda Czink: 6-1 6-4. De nummer 4, Kvitova, versloeg de Britse Elena Baltacha voor eigen publiek met maar vier games tegen: 6-0 6-4.

Sara Errani (nr. 10) versloeg nog eenvoudiger Anne Keothavong: 6-1 6-1. Haar landgenoten Roberta Vinci en Francesca Schiavone zien we ook in de volgende ronde.

Ook Tamira Paszek ging het makkelijk af tegen Alize Cornet: 6-2 6-1. Prettig voor Paszek gezien haar lange wedstrijd tegen Wozniacki in de vorige ronde. Paszek is volgende tegenstandster van Wickmayer. Een flinke kluif voor de Belgische gezien het goede grastennis en het vermogen van Paszek om alle matchpoints tegen weg te werken. Lees hier meer over het succes van de Belgen vandaag.

Ivanovic en Goerges zijn ook door en treffen elkaar. Mooi affiche voor de derde ronde!

30-jarige Mirjana Lucic verrast Bartoli
De Kroatische speelster Mirjana Lucic wist verrassend te winnen van Marion Bartoli: 6-4 6-3 werd het tegen de nummer negen. De 30-jarige Lucic verdween jaren van het tennistoneel en stond voor het laatst in 2001 in een derde ronde op een Grand Slam. Zij mag het nu opnemen tegen Vinci.

Bertens schiet net te kort
Bertens verloor in twee sets van Jaroslava Shvedova uit Kazachstan: 6-4 6-4. Het waren twee breaks die haar de das om deden.

Lees ook:Wimbledon 2012: welke 8 vrouwen pakken vandaag de winst?
Lees ook:Wat verdienen spelers als Sharapova, Azarenka en Serena Williams?
Lees ook:Wimbledon 2012 voorbeschouwing: dames
Lees ook:Wimbledon 2012 dag 7: veel regen en afstraffingen voor Sharapova, Clijsters, Ivanovic en Troicki
Lees ook:US Open dag 10 vrouwen: Sharapova met moeite langs Bartoli, Azarenka is next!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>