US Open dag 10 vrouwen: Sharapova met moeite langs Bartoli, Azarenka is next!

Bij de dames zijn de halve finales bekend:
Azarenka vs Sharapova (thriller!) en Williams vs Errani.

Maria Sharapova moest tot het uiterste gaan tegen Marion Bartoli: 3-6,6-3,6-4. Serena Williams had geen moeite met Ana Ivanovic: 6-1 6-3. En Sara Errani versloeg vriendin Roberta Vinci: 6-2 6-4. Een dag eerder had Azarenka zich al geplaatst ten koste van Stosur.

Dag onderbreking doet Sharapova goed
Sharapova en Bartoli moesten verder met hun onderbroken match van de dag ervoor. De Française stond verrassend voor met 4-0. Bij de hervatting was het Sharapova die beter speelde dan de dag ervoor. Het om een keer terug te breaken, maar Bartoli pakte alsnog de eerste set met 6-3. Duidelijk was al wel dat Sharapova het beter van het spel had. Ze ging steeds harder slaan, het spel dicteren en minder fouten maken. Ze won de tweede set en beide speelsters maakte er een fantastische derde set van.

Eerder waren het veel onnodige fouten die de punten bepaalden, met name in de derde set namen winners over en weer het spel over. Mooi om te zien, maar Bartoli was daarin niet het meest constant. Sharapova pakte de beslissende negende game en serveerde cool de wedstrijd uit. Zij speelt nu de kraker tegen Azarenka om een plaats in de finale. Dit belooft een prachtige partij te worden!

Serena Williams stoomt door
Serena Williams heeft nog geen echte tegenstand gekend of geduld deze US Open. Ook de voormalig nummer 1, Ana Ivanovic, kon daar niets aan veranderen. De Servische ging met 6-1, 6-3 in een uurtje van de baan. Ze had duidelijk geen antwoord op het krachtige tennis van de als vierde geplaatste Amerikaanse.

foto: PetravandenBroek

Errani beleeft haar beste tennisjaar
De dertigjarige Williams neemt het in de halve finale op tegen de Italiaanse Sara Errani, die het beste tennisjaar van haar leven beleeft, met onder meer een finaleplaats op Roland Garros. Ze bereikte op de US Open de halve finales door haar goede vriendin Roberta Vinci te verslaan met 6-2 6-4. De als tiende geplaatste Errani kwam geen moment in de problemen tegen de als twintigste geplaatste landgenote. Het duo is samen ook nog actief in het dubbeltoernooi. Het is al bekend dat Errani na het toernooi de nieuwe nummer 1 op de dubbelranglijst wordt.

 

Lees ook:US Open: droomfinale Serena Williams vs Azarenka
Lees ook:US Open 2012 dag 9: Azarenka knokt zich langs titelverdedigster Stosur. En regen, regen..
Lees ook:Wat verdienen spelers als Sharapova, Azarenka en Serena Williams?
Lees ook:Wimbledon 2012 voorbeschouwing: dames
Lees ook:US Open 2012 dag 7: Kvitova en Isner laten zich verrassen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>