US Open 2012 dag 6: Ploeterende Murray, Federer, Williams en Radwanska erg solide

Royal Mail

Andy Murray had het erg zwaar in zijn derde ronde wedstrijd. De Brit moest het hebben van de tie-breaks. Hij versloeg Feliciano Lopez met 7-6, 7-6, 4-6, 7-6. De andere toppers moeten langzaamaan iets meer gas geven. Federer versloeg Fernando Verdasco: 6-3, 6-4, 6-4. Agnieszka Radwanska won knap met 6-3 7-5 van Jelena Jankovic en Serena Williams kreeg alleen de eerste set weerstand van Ekaterina Makarova: 6-4 6-0.

Serena heeft daarmee wraak genomen voor haar nederlaag in de achtste finales op de Australian Open begin dit jaar. Makarova ging er toen met de winst vandoor. Williams speelt de volgende ronde tegen de ongeplaatste Tsjechische Andrea Hlavackova, die Maria Kirilenko (14) in drie sets versloeg.

Agnieszka Radwanska; de muur
Radwanska speelde een sterke wedstrijd tegen Jankovic met lange slagenwisselingen. Door goed afwisselend en als een muur te spelen, ging de als tweede geplaatste Poolse door naar de achtste finales. Ze neemt het daarin op tegen de Italiaanse Roberta Vinci (20) die verrassend Dominika Cibulkova (13) in drie sets versloeg.

Roger Federer: erg solide
Roger Federer had geen kind aan Verdasco, al doet de stand anders vermoeden. De Zwitser kwam geen moment in gevaar op zijn eigen service. Eén breakpunt je was alles wat hij weggaf. Solide spel van de Zwister die niet meer dan de nodige breaks pakte en zo door gaat naar de volgende ronde. Daarin treft hij de Amerikaan Mardy Fish (23) die in vier sets van Gilles Simon (16) won.

Andy Murray: vier uur ploeteren
De Brit moest flink aan de bak zijn derde ronde tegen Feliciano Lopez (30): 7-6, 7-6, 4-6, 7-6. Het was een wedstrijd van de tie-breaks. Het was niet zozeer Murray die op die belangrijke momenten sterk speelde, maar met name de Spanjaard die beroerde beslissingen maakte en ongelukkige punten kende. In de tie-break van de vierde set sloeg Lopez niet alleen een dubbele fout, maar ging hij ook twee keer met een dropshot de mist in. Verkeerde inschattingen op zeer belangrijke momenten. Het kostte Murray vier uur, maar hij is door naar de achtste finales. De Canadees Milos Raonic (15) is daarin zijn tegenstander.

Lees ook:Murray op tijd wakker tegen Benneteau, toppers naar halve finale
Lees ook:Wimbledon 2012 dag 5: gelukkig geen grote verrassingen
Lees ook:Wimbledon 2012 dag 7: veel regen en afstraffingen voor Sharapova, Clijsters, Ivanovic en Troicki
Lees ook:Programma dag 10 Australian Open
Lees ook:Djokovic wint Servisch duel, Davydenko geeft op

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>