Programma dag 10 Australian Open

 

Simona Halep (11) – Dominika Cibulkova (20)
Simona Halep is in goede vorm, zo toonde ze aan door in de vorige ronde Jelena Jankovic (8) te verslaan. Maar natuurlijk kunnen we hetzelfde zeggen van Dominika Cibulkova, die in de vorige ronde te sterk was voor Maria Sharapova (3), en in beide rondes daarvoor maar 1 game afstond. Ondanks dat sterke machtsvertoon van de dame uit Slowakije geef ik Halep hier het voorkeur van de twijfel, omdat ik denk dat Halep te stabiel is om weggeblazen te worden door het power-play van Cibulkova, waardoor laatstgenoemde misschien meer gaat forceren en uiteindelijk te veel fouten gaat maken: 3 sets voor Halep.

Agnieszka Radwanska (5) – Victoria Azarenka (2)
Dit kan wederom beide kanten op gaan. Azarenka heeft veel vaker van Radwanska gewonnen dan verloren in het verleden en zal met veel vertrouwen de wedstrijd ingaan, maar Radwanska had een waanzinnig goed optreden in de achtste finale tegen de gevaarlijke Garbine Muguruza. Toch zal de als tweede geplaatste Vika wel van een ander kaliber zijn en in drie sets (of twee lange sets) te sterk zijn voor Radwanska.

Rafael Nadal (1) – Grigor Dimitrov (22)
Er wordt al (meer uit goede hoop dan uit echt goed gegronde redenen) veel gesproken over deze kwartfinale, en Dimitrov wordt verrassend veel kansen toegedicht. Nadal zou niet overtuigend in vorm zijn geweest in zijn vorige ronde tegen Nishikori, Dimitrov zou met zijn Federer-achtige spel Nadal veel pijn kunnen doen op hardcourt, bovendien heeft hij niet het psychologische nadeel tegen Nadal dat Federer wel heeft. Persoonlijk denk ik dat Nadal ook hier weer niet in de problemen komt en geen set laat vallen. Maar ja, dat dacht ik ook van Djokovic tegen Wawrinka

Roger Federer (6) – Andy Murray (4)
Weer staat Federer in het middelpunt van de belangstelling en speelt hij de hoofdrol in de match of the day. In de vorige ronde was dit tegen de Fransman Jo-Wilfried Tsonga, en het spel dat hij toen liet zien was ouderwets legendarisch. In de hoop dat hij die vorm doortrekt naar deze kwartfinale dicht ik hem de grootste kans op de overwinning toe. Murray leek in zijn wedstrijd tegen Stephane Robert bovendien niet in heel goede doen, en leek zijn niveau niet veel langer dan twee sets vast te kunnen houden, iets waar hij eerder in het toernooi ook al last van had. Federer in vier sets naar de overwinning en naar een droom halve finale tegen Nadal…!

Lees ook:Programma Dag 8 Australian Open
Lees ook:Uitslagen Australian Open: Dag 10
Lees ook:Programma Dag 11 Australian Open
Lees ook:Uitslagen Australian Open: Dag 8
Lees ook:Uitslagen Australian Open: Dag 6

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>