Uitslagen Australian Open: Dag 10

 

Dominika Cibulkova (20) – Simona Halep (11): 6-3 6-0
Na haar eerste paar rondes hadden we al in de gaten dat we rekening met haar moesten gaan houden, toen won ze ook nog eens van de als derde geplaatste Maria Sharapova, maar toch is dit waarschijnlijk haar meest indrukwekkende prestatie van het toernooi: een 6-3 6-0 overwinning tegen de nummer 11 van de wereld die heel goed in vorm is dit toernooi. Halep liet zich overweldigen door de combinatie van het grote podium en de krachtige groundstrokes van Cibulkova, en daarmee was het sprookje snel over voor haar.

Agnieszka Radwanska (5) – Victoria Azarenka (2): 6-1 5-7 6-0
Nog een grotere verrassing bij de dames kwam in deze partij: de hoogst geplaatste vrouw nu Serena Williams eruit is was favoriet om door het sluwe spel van ‘Aga’ heen te kunnen breken, maar Radwanska bleek toch wederom te stabiel en varieerde te goed om echt in de problemen te komen. Tel daarbij de 47 ongedwongen fouten van Azarenka op en Radwanska staat in de halve finale van de Australian Open 2014.

Rafael Nadal (1) – Grigor Dimitrov (22) 3-6 7-6 (3) 7-6 (7) 6-2
Het moment was eindelijk daar: de nummer 1 van de wereld verloor een set. En niet zomaar door gebrek aan concentratie; deze wedstrijd werd de Spanjaard tot het uiterste gedwongen door ‘Baby-Fed’. Na een sterke eerste set van Dimitrov bleven de twee spelers tot aan het eind van de derde set goed in evenwicht, totdat de jonge Bulgaar twee slordige forehandfoutjes maakte in de tiebreak – bij de cruciale standen 6-6 en 7-8. Ook Nadal zei na afloop dat hij hier erg gelukkig wegkwam… Het was in ieder geval een goede opwarmer voor Nadal voor wie in de halve finale een ouderwetse klassieker wacht.

Roger Federer (6) – Andy Murray (6): 6-3 6-4 6-7 (6) 6-3
Federer is op een missie, zo lijkt het. Hij heeft zichtbaar hard gewerkt tijdens deze afgelopen winter. Het tennis dat hij laat zien is van een indrukwekkende klasse: de backhand is stabieler dan ooit, en vooral het aanvallende spel en de volleys zijn sterk vooruit gegaan. De Zwitser laat gevarieerd spel zien en lijkt beter in zijn hum dan het hele vorige jaar. In de derde set was er even een dip in zijn intensiteit, maar dat doet niets af aan de prestatie, en voor Murray was het kwaad al geschied. Op deze manier kan hij naar mijn mening echt weer meedoen om de titels, te beginnen met een kraker van een halve finale tegen de nummer 1 van de wereld!

Lees ook:Programma Dag 11 Australian Open
Lees ook:Programma dag 10 Australian Open
Lees ook:Damesfinale in Melbourne bekend!
Lees ook:Uitslagen Australian Open: Dag 8
Lees ook:Wordt het een Wimbledon-finale tussen Williams en Kerber?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>