Uitslagen Australian Open: Dag 9

 

Voor het eerst was het dat de Muzikale Maandag ook voorspellende gaven had: met het nummer Rise & Fall van Craig David en Sting in ons achterhoofd zagen we bij de vrouwen de Servische stuntvrouw Ana Ivanovic na een indrukwekkende overwinning tegen Serena Williams ten onder gaan tegen de Canadese tiener Eugenie Bouchard en bij de mannen zagen we Stanislas “Stan the Man” Wawrinka eindelijk die vijfsetter er, tegen alle verwachtingen in, uitslepen tegen Novak Djokovic. Een spectaculaire dag waarin veel verschuivingen plaatsvonden in de favorietenlijstjes, als gevolg van deze uitslagen:

Na Li (4) – Flavia Pennetta (28): 6-2 6-2
Na Li bevestigt haar positie als favoriet voor de titel in mijn ogen. Onaantastbaar in deze wedstrijd tegen de Italiaanse, laat al het hele toernooi veelzijdig agressief tennis zien.

Eugenie Bouchard (30) – Ana Ivanovic (14): 5-7 7-5 6-2
Ik waarschuwde gisteren al dat Bouchard een te gevaarlijke tegenstander was voor Ivanovic na zo’n stunt. De druk die de overwinning op Williams meebracht bleek uiteindelijk te veel voor de Servische, die haar meerdere moest erkennen in haar jonge tegenstandster, die nu twee keer Ivanovic verschalkt heeft op een Grand Slam (Wimbledon 2013: 6-3 6-3).

Tomas Berdych (7) – David Ferrer (3): 6-1 6-4 2-6 6-4
Ook deze wedstrijd verliep volgens verwachting: Ferrer werd overpowered in deze viersetter. Tomas Berdych was bij aanvang van het toernooi een zekere halve finalist, nu lijkt hij ook de grootste kanshebber voor de finaleplek, gezien de onderstaande uitslag…:

Stanislas Wawrinka (8) – Novak Djokovic (2): 2-6 6-4 6-2 3-6 9-7
Grootste verrassing in het herentoernooi tot nu toe: Djokovic gaf een grotendeels zwak optreden en Wawrinka was vastberaden om zich niet nog een keer te laten aftroeven op het allerlaatste moment. Het niveau was minder hoog dan bij de vorige twee titanenstrijden van deze heren, maar Wawrinka pakte het in de vijfde set iets meer volwassen en gecontroleerd aan en wist daarmee Djokovic te slim af te zijn.

Lees ook:De nieuwe wereldranglijst!
Lees ook:Programma Dag 9 Australian Open
Lees ook:Programma Dag 11 Australian Open
Lees ook:Uitslagen Australian Open: Dag 7
Lees ook:Programma Dag 7 Australian Open

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>