Wimbledon 2012 dag 5: gelukkig geen grote verrassingen

Vandaag geen grote verrassingen, althans geen grote uitschakelingen. De zware strijd die Federer moest leveren was wel een verrassing, maar gelukkig voor de vele fans in Londen gaat hij door naar de vierde ronde. De andere spelers uit de top vier zien we ook terug in de tweede week: Djokovic, Sharapova en Radwanska.

Servië in actie
De nummer 1 bij de mannen, Novak Djokovic, had op de eerste set na geen problemen met de Tsjech Radek Stepanek: 4-6, 6-2, 6-2, 6-2. De Serviër mag in de volgende ronde aantreden tegen landgenoot Viktor Troicki, die Juan Monaco (nr. 15) versloeg. De derde Serviër die vandaag in actie kwam is de als achtste geplaatste Janko Tipsarevic. Hij verloor in vier sets van de Rus Mikhail Youzhny.

Ook door: de Belg Malisse, die zich in vijf sets langs Fernando Verdasco speelde. De Belg speelt nu tegen Federer. Gelukkig heeft die ook vijf sets in de benen. Maar de mannen hebben even tijd om te rusten, maandag is die match.

Wraak voor Lisicki
Sharapova, de nummer één van de wereld, rekende eenvoudig af met Su-Wei Hsieh: 6-1 6-4. De volgende ronde speelt ze tegen Sabine Lisicki. De Duitse nummer vijftien van de plaatsingslijst versloeg de Amerikaanse Sloane Stephens: 7-6, 1-6, 6-2. Lisicki haalde vorig jaar verrassend de halve finales op Wimbledon. Het is nu tijd voor wraak, want het was Sharapova die toen ten koste van de Duitse de finale bereikte. Mooie vierde ronde partij! Al beloven de driesetters van Lisicki in de laatste twee rondes niet veel goeds.

Radwanska (nr. 3) had totaal geen moeite met de Britse hoop Heather Watson: 6-0 6-2. De Poolse speelt nu tegen de onbekende Italiaanse Camila Giorgi, die tegen de verwachtingen in Nadia Petrova versloeg. De winnares van Rosmalen ligt er dus uit.

Clijsters en Rus
Clijsters weet nog niet van stoppen. Zij wil op haar laatste Wimbledon-optreden alles eruit halen wat erin zit. Ze ontmoet nu een vrouw in vorm: Angelique Kerber. De Belgische is door, onze Nederlandse hoop, Arantxa Rus helaas niet. Mooi toernooi voor haar, maar vandaag had ze niet haar dag.

Lees ook:Wimbledon 2012 dag 7: veel regen en afstraffingen voor Sharapova, Clijsters, Ivanovic en Troicki
Lees ook:Wimbledon 2012 dag 1: titelkandidaten eenvoudig door
Lees ook:Wimbledon 2012 dag 3: verrassingen bij de dames, Wozniacki, Li en Stosur eruit
Lees ook:Olympische Spelen: Sharapova laat zich niet weer verrassen door Lisicki
Lees ook:Olympische Spelen: Federer en Serena Williams met gemak door

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>