Olympische Spelen: Federer en Serena Williams met gemak door

De Wimbledonkampioenen Roger Federer en Serena Williams zijn door naar de derde ronde van het Olympische tennistoernooi. Federer won eenvoudig van Julien Benneteau: 6-2 6-2. Williams versloeg even gemakkelijk Urszula Radwanska: 6-2 6-3.

Teleurstellende Benneteau
Roger Federer had een zware eerste ronde en leek ook in de tweede ronde een moeilijke wedstrijd te krijgen.  Althans tevoren, want Benneteau wist Federer vorige maand op Wimbledon bijna op de knieën te krijgen. De Fransman was twee punten van de winst af, stond twee sets tegen nul voor, maar maakte het toen niet af. Vandaag wist Benneteau dat niveau niet te evenaren. De Fransman leek ook geblesseerd. Een makkie dus voor Federer met slechts vier games tegen. In de volgende ronde wacht hem Istomin.

Bij de mannen waren vandaag geen verrassingen. Zo wonnen ook Tipsarevic, Isner, Del Potro, Roddick en Hewitt.

Williams zussen door
De Williams zussen deden vandaag goede zaken. Serena won zoals verwacht van Urszula Radwanska, maar Venus moest aantreden tegen de als negende geplaatste Errani. Venus had echter in deze eerste ronde wedstrijd geen moeite met de Italiaanse. Het werd 6-3 6-1.  De zussen wonnen vandaag ook hun dubbelwedstrijd.

Verder geen verrassingen in het damestoernooi, al hadden drie toppers wel een derde set nodig. Azarenka versloeg de Roemeense Begu: 6-1 3-6 6-1. Kvitova maakte er tegen Peng 7-5 2-6 6-1 van en Lisicki moest diep gaan tegen Jabeur uit Tunesië: 4-6 6-0 7-5.

Clijsters moeiteloos door
Kim Clijsters is ook door. Zij won haar tweede ronde wedstrijd op het kleurrijke Olympische Wimbledon van de Spaanse Suarez Navarro met 6-3 6-3. Ze speelt de volgende ronde tegen Ana Ivanovic.

Robin Haase verloor vandaag zijn eerste ronde.

Lees ook:Federer ontsnapt aan een ‘Nadalletje’
Lees ook:Olympische Spelen: ook Venus Williams jaagt weer op goud
Lees ook:Zusjes Williams probleemloos door derde ronde Australian Open
Lees ook:Olympische Spelen: Goud voor Murray, ‘slechts’ zilver voor Federer
Lees ook:Kim Clijsters vloert Venus Williams in New York

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>