Olympische Spelen: Goud voor Murray, ‘slechts’ zilver voor Federer

Andy Murray heeft in eigen land het olympische tennistoernooi gewonnen. De Brit versloeg in de finale verrassend eenvoudig graskoning Roger Federer: 6-2, 6-1, 6-4. De strijd om de bronzen plak werd gewonnen door Juan Martin del Potro. Hij versloeg eveneens verrassend Novak Djokovic die met lege handen naar huis gaat.

De finale op het heilige gras van Wimbledon was een herhaling van de Grand Slam-finale enkele weken terug. Andy Murray won toen de eerste set, maar daarna kwam Federer geen moment meer in gevaar en pakte zin vier sets de titel. Ook dit keer begon Murray sterk en pakte met lef de eerste set. Federer maakte meer fouten dan wij gewend zijn van de nummer 1. De Zwitser wist het spel niet te verbeteren en Murray stoomde met krachtige spel vanaf de baseline door en pakte indrukwekkend de wedstrijd en het goud.

Federer moet het stellen zonder een gouden olympische plak in het enkelspel. Vier jaar geleden won hij wel met Wawrinka het dubbelspel.

Twee keer goud voor Serena Williams
Gisteren maakte Serena Williams wel haar eregalerij compleet met een gouden plak in het enkelspel. De Wimbledon-kampioene zette kinderlijk eenvoud Maria Sharapova opzij met 6-0 6-1. Met zus Venus pakte ze vandaag ook goud in het dubbelspel door te winnen van het Tsjechische duo Andrea Hlavackova en Lucie Hradecka: 6-4 en 6-4. Ook in 2000 en 2008 pakten de zussen het goud in het dubbelspel.

Lees ook:Olympisch tenniskampioen Murray heeft zijn eigen postzegel
Lees ook:Vergeer en Van Koot strijden vandaag om paralympisch goud
Lees ook:US Open 2012 dag 6: Ploeterende Murray, Federer, Williams en Radwanska erg solide
Lees ook:US Open-finale Djokovic – Murray
Lees ook:Herhaling gevecht om bronzen medaille: Djokovic-Del Potro

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>