US Open-finale Djokovic – Murray

Novak Djokovic en Andy Murray gaan het slotgevecht op de US Open. Gisteren won Murray in een winderig New York zijn halve finale van Tomas Berdych: 5-7, 6-2, 6-1, 7-6. Vanwege het slechte weer kwamen Djokovic en Ferrer in hun halve finale niet verder dan 5-2 voor Ferrer. Vandaag werd de wedstrijd hervat en liet Djokovic zien dat hij zonder wind het beste van het spel heeft: 2-6, 6-1, 6-4, 6-2.

De mannenfinale wordt voor het vijfde opeenvolgende jaar  op maandag gespeeld. De US Open kent geen baan met een dak, waardoor de weersomstandigheden wederom voor vertraging zorgde. Ook binnen de 500 miljoen dollar-plannen van de US Open staat voor de komende jaren geen dak opgenomen.

Djokovic leidt in onderlinge duels
Murray en Djokovic vechten de eindstrijd dus morgenavond uit. In onderlinge duels staat het 8-6 voor de Serviër. De laatste keer dat ze tegenover elkaar stonden was in de halve finales op de Olympische Spelen.  Murray ging er toen met de winst vandoor (7-5 7-5) en pakte in de finale het goud ten koste van Federer.

De laatste ontmoeting op een Grand Slam was begin dit jaar op de Australian Open. Djokovic won toen de titanenstrijd met 7-5 in de vijfde set. De tennisliefhebbers tekenen voor een even groot gevecht in New York. Djokovic zal gebrand zijn om wraak te nemen voor de nederlaag in Londen. Hij heeft de afgelopen twee weken bovendien een constanter spel laten zien tegenover een meer wisselvallige Murray. Ik verwacht dat Djokovic in vier sets de winst naar zich toe zal trekken. Maar wie weet lukt het Murray om te schitteren en zijn eerste Grand Slam-titel te pakken! We gaan het morgenavond zien! 22.00 uur Nederlandse tijd.  

Lees ook:Krijgen de Britten hun droomfinale: Murray vs Federer?
Lees ook:Ultieme test voor de US Open: Federer vs Djokovic
Lees ook:Tie-breaks leiden Murray en Tsonga naar de halve finale
Lees ook:Wimbledon 2012: titel voor Koning Federer of Prins Murray?
Lees ook:Davydenko elimineert Federer in halve finale ATP Finals

1 Reacties // Reageer

One thought on “US Open-finale Djokovic – Murray

  1. Novak Djokovic

    Djokovic is de beste tennisser die er ooit geweest is. Nadal was ook een topper trouwens.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>