Federer ontsnapt aan een ‘Nadalletje’

De koning van Wimbledon is zojuist door het oog van de naald gekropen. Federer was slechts twee punten verwijderd van uitschakeling. Een sensatie zoals gister met het verlies van Nadal bleef echter uit. De nummer drie van de ranking versloeg uiteindelijk de Fransman Julien Benneteau met 4-6 6-7 6-2 7-6 6-1.

Benneteau wist met goed tennis de eerste twee sets te winnen. Federer kon niet dwingend genoeg spelen en maakte zelf de fouten. Iets wat hij normaal gesproken zijn tegenstanders laat doen. Los van onzeker spel vanuit het achterveld ging hij steevast met elke backend volley de mist in. Niet Federer waardig. Benneteau profiteerde, pakte zijn kansen en kwam met 2-0 in sets voor. Stond er weer een sensatie te gebeuren? ‘Will lightning strike again?’.

Cruciale vierde set
Federer bleef koel, wist beter in zijn spel te komen en pakte de derde set. De daaropvolgende vierde set bleek cruciaal. Benneteau moest voor zijn eerste servicegames vechten, maar pakte ze wel. Op 6-5 voor Benneteau moest Federer alle zeilen bijzetten om een tie-break eruit te halen. Benneteau kwam tot 30-30 en twee keer tot deuce. Tot een matchpoint kwam het net niet. De tie-break ging tot 4-4 gelijk op. Er kwam een mini-break over en weer en op 6-6 mocht Benneteau serveren. Weer twee punten van de winst af. De Fransman kreeg het niet voor elkaar; de tie-break ging met 8-6 naar de Zwitser.

Massage
Na deze vierde set was Benneteau lichamelijk helemaal op. Hij vroeg nog een fysio op de baan, die hem in plaats van een blessurebehandeling een niet-reglementaire massage leek te geven, maar het mocht niet meer baten. Federer toonde zijn klasse en pakte de vijfde set met duidelijke cijfers: 6-1. De wedstrijd had een monster van een vijfde set verdiend, maar Benneteau kon het niet meer opbrengen. Aan de stoel van Koning Federer werd gezaagd, maar hij viel niet om.

Record nog in zicht
Federer is nog steeds in de race voor zijn 7e Wimbledon-titel waarmee hij het record van Pete Sampras kan evenaren. Door de uitschakeling van Nadal is de Zwister al wel zeker van de nummer twee positie op de wereldranglijst waarop hij  nu tweede staat.

De Zwitser speelt in de vierde ronde tegen de Belg Xavier Malisse.

Lees ook:Fenomeen Federer vloert Roddick na fantastische thriller
Lees ook:Juan Martin Del Potro vloert Roger Federer na vijf sets
Lees ook:Olympische Spelen: Tsonga wint thriller van Raonic (3e set: 25-23)
Lees ook:Haase geeft wedstrijd weg en laat Nederland kansloos in de Davis Cup
Lees ook:US Open dag 11: Ferrer in thriller langs Tipsarevic

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>