Juan Martin Del Potro vloert Roger Federer na vijf sets

Juan Martin del Potro is erin geslaagd om Roger Federer van zijn zesde opeenvolgende eindzege op de US Open af te houden. In een prachtige finale werd de nummer 1 van de wereld na vijf sets uiteindelijk gevloerd.

Del Potro begon helemaal niet goed aan de finale. Het liep niet en Federer hoefde zelf niet eens geweldig te spelen om de eerste set te pakken met 3-6. Ook in het tweede bedrijf leek er geen vuiltje aan de lucht. De Zwitser pakte een vroege break en zat daarmee op rozen. Op 5-4 mocht hij serveren voor de setwinst. In die game kantelde de wedstrijd echter. Juan Martin del Potro kwam terug tot 5-5 en dwong een tiebreak af. Daarin bleek de Argentijn het beste van het spel te hebben: 7-6.

Vervolgens ontspon zich een echte wedstrijd. De forehand van de Argentijn liep goed en dwong Federer tot het maken van fouten. Hoewel het derde bedrijf naar Federer ging (4-6), wilde Del Potro van geen wijken weten. Met harde slagen werd Federer teruggedrongen. Del Potro pakte in de vierde set weer de tiebreak, die bij Federer mentaal hard aankwam. In de vijfde set walste de 20-jarige Del Potro over de Zwitser heen op weg naar zijn eerste grandslamzege: 6-2. De als zesde geplaatste Argentijn stond nooit eerder in een grandslamfinale.

Voor Federer betekende de nederlaag een bittere pil. Hij was al 41 wedstrijden ongeslagen op Flushing Meadows. Daarbij wist hij de afgelopen vijf jaar in New York te zegevieren.

Lees ook:Andy Murray verslaat Del Potro in finale Montreal
Lees ook:Roger Federer zonder setverlies naar finale US Open
Lees ook:Federer en Djokovic in vier sets naar halve finale US Open
Lees ook:Rafaël Nadal in straight sets gevloerd door Juan Martin del Potro
Lees ook:ATP Finals: Juan Martin del Potro houdt kansen in eigen hand

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>