Roger Federer zonder setverlies naar finale US Open

Alleen Juan Martin del Potro kan Roger Federer nog afhouden van zijn zesde opeenvolgende titel bij de open Amerikaanse tenniskampioenschappen. In de halve finale van de US Open bleek Novak Djokovic in elk geval niet sterk genoeg om het Federer echt lastig te maken. De Zwitser zegevierde in drie sets.

De eerste set was de Fed-Express nog helemaal niet op stoom. Djokovic kreeg kansen om de set naar zich toe te trekken, maar miste deze jammerlijk. De Serviër brak naar 4-2, maar leverde daarna meteen zijn service weer in. Uiteindelijk werd het een tiebreak die naast prachtige ook aan elkaar hing met onnodige fouten. Federer trok de tiebreak echter eenvoudig naar zich toe: 7-3.

In het tweede en derde bedrijf ging het niveau van beide toppers omhoog. Ze schotelden het publiek in het Arthur Ashe Stadium fraaie rally’s voor. Djokovic moest echter twee keer passen in het slot van zowel de tweede als de derde set. Federer maakte het vervolgens koeltjes af: 7-5 en 7-5.

In de finale wacht Juan Martin del Potro. De Argentijn won nog nooit van de Zwitserse nummer 1 van de wereld en bereikt nooit eerder een grandslamfinale. Federer kan voor de zesde keerop rij zegevieren op Flushing Meadows.

Lees ook:Juan Martin Del Potro vloert Roger Federer na vijf sets
Lees ook:Federer en Murray pakken eerste winst bij ATP Finals
Lees ook:Federer en Del Potro ten koste van Murray naar halve finales
Lees ook:Rafaël Nadal in drie sets naar halve eindstrijd in New York
Lees ook:Andy Murray verslaat Del Potro in finale Montreal

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>