Rafaël Nadal in drie sets naar halve eindstrijd in New York

Rafaël Nadal heeft de halve finale bereikt van de US Open. In de kwartfinale, die wegens de regen in New York uitgesmeerd werd over drie dagen, rekende de Spanjaard in straight sets af met Fernando Gonzalez. De Chileen was op Flushing Meadows als elfde geplaatst.

Nadal begon de hervatting van de partij met voorsprong. De eerste set had hij met 7-6 naar zich toegetrokken. De tweede set was donderdag tot en met 6-6 en een 2-2 stand in de tiebreak gevorderd. De Spanjaard die last heeft van een buikspier kwam desondanks goed voor de dag in het Arthur Ashe Stadium. Rafa trok de tiebreak en de derde set eenvoudig naar zich toe. Hij gunde Gonzalez geen enkele game: 7-6 en 6-0.

Juan Martin del Potro (6) is Nadals tegenstrever in de halve finale. De andere partij is de ontmoeting tussen Roger Federer (1) en Novak Djokovic (4).

Lees ook:Federer en Djokovic in vier sets naar halve finale US Open
Lees ook:Roger Federer zonder setverlies naar finale US Open
Lees ook:Kim Clijsters opent US Open, Roger Federer ook in actie
Lees ook:Federer met moeite naar halve finale Doha; Nadal simpel verder
Lees ook:Regen teistert slot van de US Open

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>