US Open dag 11: Ferrer in thriller langs Tipsarevic

De dames kenden gisteren een rustdag. Bij de mannen stonden nog twee kwartfinales op het programma. Ferrer vs Tipsarevic en Djokovic vs Del Potro. Met name bij de Ferrer tegen Tipsarevic kreeg het publiek waar voor haar geld. Na 4,5 uur strijd ging Ferrer als winnaar van de baan: 6-3, 6-7, 2-6, 6-3, 7-6. Djokovic liet het bij drie sets: 6-2, 7-6, 6-4.

Marathonmatch
De als vierde geplaatste Spanjaard Ferrer staat bekend om zijn loopvermogen. Dat werd gisteren zwaar op de proef gesteld door de Serviër Tipsarevic, die ook de meest onmogelijke ballen haalde.

Het begin van de wedstrijd was in handen van de Spanjaard. Gedurende de tweede set kwam de als achtste geplaatste Servier beter in het spel en pakte verrassend nog de set. Daarna had hij het betere van het spel met zijn weergaloze uithalen. Vechter Ferrer liet zich niet kennen en sleepte al vechtend de vierde set eruit. De wedstrijd kreeg wat het verdiende; een vijfde beslissende set.

De vierde set had Ferrer veel kracht gekost en moest hiervoor boeten in de vijfde set. Met een 4-1 voorsprong leek het gesneden koek voor Tipsarevic. Ferrer had wonderbaarlijk genoeg nog meer geheime krachten in huis en wist de achterstand weg te werken. In de beslissende tie-break (de US Open kent geen ‘doorgaande’ vijfde set) was het gedaan met de Servier. Met 7-4 pakte Ferrer eenvoudig de tie-break en de wedstrijd. Petje af voor de twee knokkers.

Wie kan Djokovic nog tegenhouden
In de halve finale speelt Ferrer tegen de nummer twee van de plaatsingslijst: Novak Djokovic. De Serviër had weinig moeite met de Argentijn Del Potro, die een ronde eerder een einde maakte aan de carrière van Andy Roddick. Hiermee neemt Djokovic revanche voor de verloren bronzen-strijd op de Olympische Spelen. Het werd in New York 6-2, 7-6, 6-4.

Juan Martin del Potro leek zijn krachtige wapen, een snoeiharde winnende forehand, in het hotel achtergelaten te hebben. Hierdoor namen de onnodige fouten de overhand. Djokovic maakte bovendien weinig fouten en is hard op weg om zijn US Open-titel met succes te verdedigen. Zeker nu Federer uit het toernooi ligt.

Lees ook:Olympische Spelen: Tsonga wint thriller van Raonic (3e set: 25-23)
Lees ook:US Open dag 10 mannen: Berdych stunt, verslaat Federer
Lees ook:US Open 2012 dag 7: Kvitova en Isner laten zich verrassen
Lees ook:Winst voor Thiemo de Bakker in confrontatie met Robin Haase
Lees ook:US Open 2012 dag 9: Azarenka knokt zich langs titelverdedigster Stosur. En regen, regen..

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>