Winst voor Thiemo de Bakker in confrontatie met Robin Haase

thiemodebakkerThiemo de Bakker heeft in de tweede ronde van het ATP-toernooi in Chennai laten zien dat hij momenteel de beste tennisser van Nederland is. In een rechtstreekse confrontatie versloeg hij in de Indiase stad Robin Haase. De partij werd in twee sets beslist: 6-3 en 6-4.

De Bakker had in de eerste set aan één break voldoende voor setwinst. In het tweede bedrijf pakte Haase als eerste een break voorsprong. De Bakker kwam echter sterk terug en pakte na een 0-2 achterstand de tweede set toch nog met 6-4. Bij mijn weten betekent de winst van De Bakker dat hij voor het eerst in zijn loopbaan de kwartfinale van een ATP-toernooi heeft bereikt.

In de kwartfinale moet hij het opnemen tegen de winnaar van de partij tussen wildcardspeler Somdev Devvarman en de als vierde geplaatste Janko Tipsarevic uit Servië.

Lees ook:Nederlands onderonsje in Chennai na zege Robin Haase
Lees ook:Lot koppelt Thiemo de Bakker aan Rajeev Ram; Robin Haase treft qualifier
Lees ook:Robin Haase niet opgewassen tegen Tomas Berdych
Lees ook:Haase geeft wedstrijd weg en laat Nederland kansloos in de Davis Cup
Lees ook:Thiemo de Bakker naar hoogste notering ooit

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Winst voor Thiemo de Bakker in confrontatie met Robin Haase

  1. André

    Speelde hij in Halle ook niet heel goed, vorig jaar? Of Hamburg, zoiets. Anyway, volgens mij kan Thiemo nog wel een partijtje winnen!

      /   Reply  / 
    1. Edward Doelman

      Hallo André,

      Ik denk dat je het ATP-toernooi van Munchen bedoelt? Daar bereikte hij toen als qualifier de tweede ronde. En inderdaad zou het leuk zijn als Thiemo nog een rondje meekan. Hij moet tegen Tipsarevic. Ik ben benieuwd!

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>