Thiemo de Bakker naar hoogste notering ooit

Tennis; AlgemeenThiemo de Bakker is vanaf vandaag de nummer 81 van de wereld. Nederlands beste tennisser stond nog nooit zo hoog op de wereldranglijst. In vergelijking met de ATP-lijst van vorige week betekent de 81e stek vijftien plaatsen winst. Thiemo de Bakker dankt de stijging aan zijn prestaties in Chennai. In de Indiase stad bereikte hij de kwartfinales.

De overige Nederlanders in de top-400 verschoven nauwelijks van plaats. Alleen Robin Haase maakte een sporng omhoog die het waard is om te noemen. De Hagenaar bereikte in Chennai de tweede ronde en klom daardoor naar de 392e plaats. Vorige week stond hij nog 55 plaatsen lager genoteerd.

De Bakker en Haase spelen deze week allebei geen toernooi. Volgende week zullen zij op de Australian Open spelen. Beide heren zijn rechtstreeks toegelaten tot het hoofdtoernooi.

Overigens is in de top-10 één opmerkelijke verschuiving zichtbaar. Juan Martin del Potro heeft de vierde plaats overgenomen van de Schot Andy Murray.

Lees ook:Terreinwinst Haase; De Bakker naar hoogste positie ooit
Lees ook:Thiemo de Bakker sluipt weer twee plaatsen omhoog
Lees ook:Thiemo de Bakker naar 73e plaats op wereldranglijst
Lees ook:Thiemo de Bakker op wereldranglijst naar plaats 99
Lees ook:Lot koppelt Thiemo de Bakker aan Rajeev Ram; Robin Haase treft qualifier

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>