Thiemo de Bakker op wereldranglijst naar plaats 99

thiemodebakkerThiemo de Bakker behoort bij de beste honderd tennissers ter wereld. Nederlands beste speler staat op de nieuwe mondiale ranglijst van de ATP op de 99e plaats. Vorige week stond De Bakker nog op de 111e plek. De winst van twaalf plaatsen dankt onze landgenoot aan zijn halve finaleplaats in Seoul.

De rest van dit kalenderjaar biedt De Bakker ook nog goede vooruitzichten. Hij hoeft geen punten van vorig jaar meer te verdedigen. Dat biedt een uitgelezen kans om in de komende weken verder te stijgen. Deze week speelt De Bakker een challenger in de Zuid-Koreaanse stad Chuncheon.

Nederlanders Raemon Sluiter en Igor Sijsling boekten allebei lichte terreinwinst. Sluiter steeg zeven plaatsen naar de 208e plaats, Sijsling schoof vier plaatsen op en hij is nu de nummer 250 van de wereld. Daarachter duikelde Jesse Huta Galung uit de top-300. Hij verloor kostbare punten en staat nu op de 370e plek. Het afgelopen weekend wist hij wel een future-toernooi in Turkije te winnen. De 17 punten die hij daarmee verdiende, worden volgende week aan het puntentotaal van Huta Galung toegevoegd.

Lees ook:Igor Sijsling bij beste tweehonderd tennissers ter wereld
Lees ook:Thiemo de Bakker naar 73e plaats op wereldranglijst
Lees ook:Bescheiden terreinwinst Nederlandse tennissers op wereldranglijst
Lees ook:Thiemo de Bakker op wereldranglijst dieper in de top-100
Lees ook:Djokovic en Davydenko doen goede zaken op wereldranglijst

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>