Nederlands onderonsje in Chennai na zege Robin Haase

HaaseIn navolging van Thiemo de Bakker heeft Robin Haase zich gekwalificeerd voor de tweede ronde van het ATP-toernooi in Chennai. In de Indiase stad versloeg de Hagenaar in de eerste schifting de qualifier Tsung-Hua Yang uit Taiwan. De solide spelende Haase had aan twee bedrijven voldoende om de winst naar zich toe te trekken. Het werd 6-4 en 6-3.

Haase boekte daarmee voor het eerst sinds zijn rentree een overwinning op de ATP Tour. Het is tevens zijn eerste ATP-toernooi na zijn hardnekkige knieblessure. De laatste keer dat Haase op dit niveau speelde, was op Wimbledon 2008, toen hij verloor van Lleyton Hewitt. In Chennai maakt Haase voor het eerst gebruik van zijn Protected Ranking. Het geeft hem het recht om zich rechtstreeks in te schrijven voor acht toernooien.

In de tweede ronde gaat Haase samen met Thiemo de Bakker uitmaken wie zich naar de kwartfinale slaat. Een Nederlands onderonsje in de tweede ronde van een buitenlandse ATP is vrij uniek. Wat verder interessant is , is dat beide tennissers pupillen van Dennis Schenk zijn. Haase en De Bakker trainen ook regelmatig met elkaar.

Lees ook:Thiemo de Bakker overtuigend naar tweede ronde Chennai
Lees ook:Robin Haase stuit in Chennai op Taiwanees Yang
Lees ook:Lot koppelt Thiemo de Bakker aan Rajeev Ram; Robin Haase treft qualifier
Lees ook:Thiemo de Bakker naar hoogste notering ooit
Lees ook:Winst voor Thiemo de Bakker in confrontatie met Robin Haase

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>