US Open dag 10 mannen: Berdych stunt, verslaat Federer

Een grotere verrassing was niet denkbaar op dag 10. De favoriet voor de US Open-titel, Roger Federer, werd in de kwartfinales uitgeschakeld door Tomás Berdych: 6-7, 4-6, 6-3, 3-6.

De andere toppers wisten wel een ronde verder te bereiken. Murray, Djokovic en Ferrer hadden weinig moeite en Del Potro zorgde voor de allerlaatste wedstrijd van Andy Roddick.

 

Waar is de echte Federer?
Eerst terug naar de nederlaag van Federer. Ook de Zwitser kan een slechte dag hebben. En dat was duidelijk gisteren het geval. Eerder in het toernooi wist hij met zijn service druk uit te oefenen en speelde solide als altijd. Tegen Berdych wilde het bekende Federer-spel niet lukken. Daarnaast speelde Berdych stevig tennis en wist hij de belangrijke punten te pakken en bezweek niet onder de druk: 6-7, 4-6, 6-3, 3-6. In de halve finales speelt hij tegen olympisch kampioen Andy Murray.

Andy Murray blijft wisselvallig spelen
Op het spel van Andy Murray valt tijdens de US Open geen pijl te trekken. Zo speelt hij de sterren van de hemel en op andere momenten lijkt hij de wedstrijden uit handen te geven. Ook tegen Cilic was het een rare wedstrijd. De Brit verloor de eerste set en kwam in de tweede 5-1 achter. Daarna gaven de spelers hun krachten aan elkaar over. Cilic liet een setpunt liggen en kreeg niets meer gedaan en Murray ging juist steeds beter spelen: 4-6, 7-6, 6-2, 6-0. Ondanks de wisselvalligheid staat de Brit wel weer mooi in een halve finale van een Grand Slam.

Andere helft van het schema
In het onderste helft van het schema lopen de mannen vanwege de regen een ronde achter.

Djokovic zag  Wawrinka opgeven in de derde set. De Serviër leidde met 6-4,6-1,3-1. Hij speelt nu tegen Del Potro. De Argentijn gaat de boeken in als de laatste tennisser die van Andy Roddick won. De Amerikaan kondigde tijdens het toernooi aan dat het zijn laatste is. Hij speelde nog een uitstekend toernooi, maar moest zijn meerdere erkennen in de als zevende geplaatste Argentijn. Het werd 6-7, 7-6, 6-2, 6-4. Het was uiteraard een emotioneel moment voor de 30-jarige Roddick.

Ook door zijn David Ferrer (4) en Janko Tipsarevic (8). Tipsarevic was te sterk voor de Duister Philipp Kohlschreiber: 6-3,7-6,6-2. En Ferrer zette de Fransman Gasquet opzij: 7-5, 7-6, 6-4.

Lees ook:Murray ten koste van Cilic finalist op Australian Open
Lees ook:Federer opent tegen Rus Andrejev; Nadal loot thuisspeler Luczak
Lees ook:Wimbledon 2012: titel voor Koning Federer of Prins Murray?
Lees ook:Olympische Spelen: Murray en Djokovic eenvoudig door
Lees ook:Krijgen de Britten hun droomfinale: Murray vs Federer?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>