Wimbledon 2012: titel voor Koning Federer of Prins Murray?

Vandaag strijden Roger Federer en Andy Murray om de felbegeerde Wimbledon-beker. Lukt het Andy Murray bij zijn vierde poging om eindelijk een Grand Slam-titel te pakken? Of laat Federer zien wie de echte graskoning is en pakt hij zijn zevende Wimbledon-titel? Today it’s about making historie!

Record voor Federer
Voor beide heren staat er veel op het spel en is de druk groot. Federer kan met zeven titels het Wimbledon-record van Pete Sampras evenaren. Bij winst is Federer dan bovendien weer de nummer 1 van de wereld. Niet alleen de records spelen in zijn gedachten, maar als ware Wimbledon-kampioen voelt hij vast ook de druk van de favorietenrol.

Pakt Murray eindelijk een set?
Andy Murray lijkt vrijuit te mogen spelen. Elke set die hij van Federer wint is in principe een stap vooruit. In de finales van de U.S. Open in 2008 en de Australian Open in 2010 wist de Brit namelijk geen set van de Zwitser af te snoepen. Maar natuurlijk neemt Murray geen genoegen met een setje. De Brit wil meer en het Britse publiek ook. In eigen huis heeft hij zeker het publiek met zich mee, maar daarmee ook de druk tegen.

Murray kan historie schrijven! Voor het eerst sinds 1938 staat er een Brit in de finale op Wimbledon. Twee jaar daarvoor was het de legendarische Fred Perry die als laatste Brit de beker vast mocht houden.

Beslissende momenten
Maar gaat het de onervaren Brit lukken tegen leermeester Federer? De 25-jarige Brit heeft een sterke service en een verwoestende forehand, maar liet in de halve finale wel een haperende backhand zien. De Zwitser daarentegen speelde subliem, degelijk tot op het bot. Hoe gaat zich dat in de finale verhouden. Het komt bij het snelle grastennis vaak neer op enkele beslissende momenten. Die gaan ook nu cruciaal zijn. Ik verwacht dat Federer beter met de kansen en de spanning omgaat. We gaan toptennis zien en een spannende wedstrijd; winst in vier sets voor Federer. Graskoning!

Wimbledon 2012 herenfinale live op tv
Op Nederland 2 is de herenfinale te volgen: 15.00 uur.

Serena Williams haalde de titel bij de vrouwen binnen ten koste van Radwanska. Met zus Venus pakte ze bovendien ook de dubbeltitel!

Lees ook:Krijgen de Britten hun droomfinale: Murray vs Federer?
Lees ook:Tranen voor Murray: eindelijk een Wimbledon-finale
Lees ook:Wimbledon 2012 finale: Koning Federer wint historisch duel!
Lees ook:US Open dag 10 mannen: Berdych stunt, verslaat Federer
Lees ook:US Open-finale Djokovic – Murray

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Wimbledon 2012: titel voor Koning Federer of Prins Murray?

  1. Leroy

    Ideale finale voor de organisatie. Landgenoot en de beste grasspeler. Denk ook dat Federer wint. Murray krijgt nog wel kansen, is 5 jaar jonger…ff geduld;-)

      /   Reply  / 
  2. Karin

    GO ANDYYYYY GO!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>