Fenomeen Federer vloert Roddick na fantastische thriller

Roger Federer heeft zijn 15e grandslamtoernooi gewonnen. In een echte thriller versloeg de Zwitser de Amerikaan Andy Roddick. De wedstrijd waarvoor superlatieven tekort komen eindigde in de vijfde set met 16-14 in het voordeel van Federer. De FedExpress heeft met zijn 15e grandslamtitel (waarvan 6 zeges op Wimbledon) tennishistorie geschreven. Geen enkele tennisser wist zoveel grandslams op zijn naam te schrijven. Ook keert Federer maandag weer terug als nummer 1 op de wereldranglijst.

De zege op Andy Roddick kwam niet zomaar tot stand. Waar veel liefhebbers uitgingen van een zege in straight sets, dreef A-Rod Federer tot het uiterste. Roddick speelde gedisciplineerd, serveerde fantastisch en kon ook mee in de rally’s. Prompt pakte hij de eerste set met 5-7. Roddick bleef op dezelfde voet doorgaan en dwong in het tweede bedrijf een tiebreak af. Daarin kreeg hij bij 6-2 vier setpunten voor een 2-0 voorsprong in sets, maar die wist Roddick niet te verzilveren. Federer profiteerde daarvan. Ook de 3e set liep uit op een tiebreak. Federer trok wederom aan het langste eind: 7-5.

De fantastische Roddick was echter niet van zijn stuk te brengen. Hij trok zijn tactische plan door naar set 4. Daarin was een vroege break voldoende voor de Amerikaan (3-6). Federer wankelde vervolgens in de vijfde set, kreeg 2 breekpunten tegen bij 8-8, maar werkte deze toch weer knap weg. Het duurde uiteindelijk tot 15-14 voor de beslissende break door Federer geplaatst werd. Met de break kwam ook een einde aan de finale, die meer dan 4 uur duurde. Met zijn 15e grandslamzege mag Federer zich nu ook grootste tennisser aller tijden noemen.

Lees ook:US Open 2012 dag 9: Azarenka knokt zich langs titelverdedigster Stosur. En regen, regen..
Lees ook:Landgenoot stuurt Andy Roddick naar huis
Lees ook:Federer en Nadal sneuvelen in kwartfinale
Lees ook:Rentree Roddick laat niet lang meer op zich wachten
Lees ook:Juan Martin Del Potro vloert Roger Federer na vijf sets

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>