Federer en Nadal sneuvelen in kwartfinale

Roger Federer en Rafael Nadal zijn allebei in de kwartfinale van het Masters-toernooi in Montreal gesneuveld. Jo-Wilfried Tsonga uit Frankrijk leek kansloos voor een zege tegen Federer, maar bleek over veerkracht te beschikken. Na een 5-1 achterstand in de beslissende derde set kwam Tsonga terug tot een 6-5 voorsprong. Federer maakte er vervolgens een tiebreak van, waarin Tsonga toch het sterkste bleek. De eindstand werd 7-6, 1-6 en 7-6 voor de Fransman.

Nadal werd de voet dwarsgezet door de Argentijn Juan Martin del Potro. De nummer zes van de wereld wist nadat hij in de eerste set de tiebreak gewonnen had, makkelijk door te stomen naar de zege. Het werd 7-6 en 6-1.

Del Potro is sowieso de man in vorm. Hij won vorige week al het ATP-toernooi in Washington. In de finale klopte hij destijds Andy Roddick. Een kopie van die finale is in Montreal overigens niet mogelijk. Del Potro treft Roddick al in de halve finale. Het andere affiche is de Schot Andy Murray versus Tsonga.

Lees ook:Nadal verliest tweede plaats op ranking aan Andy Murray
Lees ook:Winnende Andy Murray bij ATP Finals in de wachtkamer
Lees ook:Toptennisssers maken kort na elkaar hun rentree
Lees ook:Federer dendert over Tsonga naar finale Australian Open
Lees ook:Federer klopt angstgegner Andy Murray

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>