Nadal verliest tweede plaats op ranking aan Andy Murray

Andy Murray (foto) is vanaf maandag de nieuwe nummer 2 van de wereld. De Schot staat momenteel 3e, maar heeft door het bereiken van de finale van het Masters-toernooi in Montreal genoeg punten verzameld om Rafaël Nadal te passeren. Nadal verloor eerder deze week al in de kwartfinale. Het feit dat Murray nummer 2 wordt, betekent dat voor het eerst in meer dan vier jaar Roger Federer en Rafaël Nadal niet beiden de eerste twee plaatsen op de ranking in bezit hebben.

Murray rekende in de halve finale overigens af met Jo-Wilfried Tsonga, in de kwartfinale de bedwinger van Roger Federer. Het werd 6-4 en 7-6. Overigens speelt Murray in Montreal weer voor het eerst een toernooi sinds hij in de halve finale van Wimbledon het onderspit dolf tegen Andy Roddick.

In de finale moet Murray het opnemen tegen Juan Martin del Potro. In een wedstrijd waarin de verschillen klein waren, wipte de Argentijn de Amerikaan Andy Roddick uit het toernooi. Het werd 4-6, 6-2 en 7-5 voor Del Potro. Voor de nummer 6 van de wereld was het zijn tweede zege op Roddick binnen een week. Vorige week had Del Potro de Texaan al verslagen in de finale van het ATP-toernooi van Washington.

Lees ook:Federer en Nadal sneuvelen in kwartfinale
Lees ook:Toptennisssers maken kort na elkaar hun rentree
Lees ook:Rafaël Nadal helpt landgenoot aan laatste ticket World Tour Finals
Lees ook:Juan Martin Del Potro en Rafaël Nadal klimmen op wereldranglijst
Lees ook:Tennisgeschiedenis: Top-8 in kwartfinales Montreal

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>