Del Potro en Kvitova houden zich staande in Sydney

Naast Dmitry Tursunov die als 4e geplaatste vandaag zijn plek in de kwartfinale wist zeker te stellen, zijn Juan-Martin Del Potro en Petra Kvitova de enige spelers in Sydney die hun plaatsing tot dusver hebben kunnen waarmaken. Alle 6 overige kwartfinalisten bij de mannen en 3 overige halve finalisten zijn ongeplaatste spelers! Vooral bij de heren vielen de geplaatste spelers vandaag bij bosjes: het APIA Sydney International nam afscheid van Marin Cilic (7), Julien Benneteau (8), Andreas Seppi (3) en Jerzy Janowicz (2)! Het lijkt erop dat Del Potro zijn naam alvast op de beker kan laten graveren, of zijn er nog kapers op de kust?

 

 

Gezien de uitslag die Del Potro in zijn kwartfinale noteerde tegen Nicolas Mahut zou ik er nog niet helemaal gerust op zijn. In de eerste set had de Argentijn een flinke valse start en moest in de tweede en derde set nog hard werken om terug te komen: 1-6 6-3 6-4. De volgende ronde tegen de ervaren Tsjech Radek Stepanek zal een goede test van zijn vorm zijn. In dezelfde helft van het schema werd Marin Cilic – toch getipt als halve finalist – verrast door Denis Istomin die daarmee zonder setverlies de kwartfinale bereikt: de uitslag was 6-3 6-4 voor de man uit Oezbekistan. Helemaal onderaan de lijst vinden we de grootste stunt: nummer 57 van de wereld Alexandr Dolgopolov wint van de nummer 21 Jerzy Janowicz met hele overtuigende cijfers: 6-2 6-2. Dolgopolov ontmoet in de kwartfinale de Australiër in vorm Bernard Tomic, naar mijn mening zal uit deze wedstrijd ook de finalist voorkomen, gezien de goede prestaties tot zover van beide heren. In de strijd om de andere twee kwartfinaleplekken in deze speelhelft zagen we ook twee geplaatste spelers ten onder gaan: Andreas Seppi verloor van de – net als vorige week – overtuigende Marinko Matosevic met 6-3 6-4, en de nummer 6 van de plaatsingslijst Julien Benneteau verloor van de Oekraïense qualifier Sergiy Stakhovsky met 6-3 6-2. Voor het thuispubliek in Sydney zou het natuurlijk super zijn als de Australiërs Tomic en Matosevic elkaar ontmoeten in de halve finale…

Bij de dames zijn de halve finales na vandaag al bekend. De verrassing van het toernooi Madison Keys mag het, dankzij een opgave van Bethanie Mattek-Sands (die gisteren nog de als eerste geplaatste Agnieszka Radwanska verschalkte), opnemen tegen de als vijfde geplaatste Angelique Kerber. De nummer 6 van de wereld Petra Kvitova staat in haar halve finale partij, na een knappe overwinning op stuntvrouw van de week Lucie Safarova, tegenover de Bulgaarse Tsvetana Pironkova, die verrassend de derde geplaatste Sara Errani uitschakelde. Kvitova lijkt in dermate goede vorm dat ze haar finaleplek wel zal kunnen veroveren, evenals Kerber die mijns inziens te stabiel presteert in Sydney om zich door de jonge Amerikaanse te laten verrassen.

Mijn voorspellingen zijn dus als volgt: Kvitova wint in de finale van Kerber, en Del Potro pakt de titel tegen Tomic. Kunnen we daar allemaal inkomen? Mooi.

Lees ook:Pironkova en Tomic blijven verrassen in Sydney
Lees ook:Ook Radwanska en Wozniacki uitgeschakeld in Sydney
Lees ook:Del Potro onaantastbaar in Sydney
Lees ook:Ferrer onderuit in Auckland
Lees ook:Na Li schakelt Venus Williams uit, Kerber wint van Kvitova

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>