Ook Radwanska en Wozniacki uitgeschakeld in Sydney

Waar gisteren al het doek viel voor Jelena Jankovic, Francesca Schiavone en Svetlana Kuznetsova bij het APIA Sydney International, was het vandaag de beurt aan de nummers 5 en 10 van de wereldranglijst: Agnieszka Radwanska en Caroline Wozniacki. De eerste geplaatste Radwanska, die deze week had gehoopt haar titel te verdedigen, werd in haar eerste optreden verrast door de Amerikaanse Bethanie Mattek-Sands, die ook in de kwalificatie deze week al indrukwekkende uitslagen noteerde. Mattek-Sands bepaalde de einduitslag op een vrij eenvoudige 7-5 6-2. Wozniacki stuitte op haar beurt op de vrouw in vorm bij uitstek deze week: Lucie Safarova. Deze Tsjechische versloeg in de eerste ronde met gemak Schiavone en had nu wederom genoeg aan twee sets tegen de nummer 6 van de plaatsingslijst: 6-4 7-6(7).

 

 

Dit betekent voor het vrouwentoernooi van Sydney dat er nog maar drie geplaatste speelsters in de running zijn voor de titel: Petra Kvitova (2), Sara Errani (3) en Angelique Kerber (5). Hiervan zitten Kvitova en Errani bij elkaar in de speelhelft, wat een spannende halve finale garandeert. Mits Kvitova tenminste niet ook ten onder gaat tegen de stuntvrouw van de week Lucie Safarova; deze dames ontmoeten elkaar in de kwartfinale. Voor Kerber lijkt de weg naar de finale geplaveid, maar ook daar hebben we toch nog een eventuele hindernis in Mattek-Sands, die we met de overwinning van vandaag toch ook als Dark Horse mogen betitelen.

In het mannentoernooi zit de eerste geplaatste Juan-Martin Del Potro gelukkig nog wel in het toernooi, dit kan grotendeels verklaard worden door het feit dat hij nog niet in actie is gekomen: de Argentijn had een bye in de eerste ronde. Wel in actie gekomen is Marin Cilic (7e geplaatst) die vrij veel moeite had met qualifier Jan-Lennard Struff, uitslag 3-6 6-3 6-3. Cilic lijkt ondanks deze wankelende eerste set van het toernooi toch favoriet om een halve finale plek te bemachtigen tegenover Del Potro, vanwege zijn indrukwekkende uitslagen van vorige week. Outsider voor de plek van finalist uit de andere helft van het schema is na vandaag misschien wel titelverdediger Bernard Tomic, die als nummer 52 van de wereld veel indruk maakte door de als achtste geplaatste Marcel Granollers met 6-3 6-0 weg te blazen. Zou hij dan eindelijk weer op de weg terug zijn na zijn twijfelachtige escapades van de afgelopen maanden?

Verder moeten we net als vorige week toch ook Marinko Matosevic in de gaten houden, die nu in Sydney weer indruk maakt door de Duitser Florian Mayer (vorige week nog te sterk voor Andy Murray) te verslaan met 6-2 4-6 6-3. Tot slot staat er helemaal onderaan de lijst nog de jonge Pool Jerzy Janowicz, nummer 21 van de wereld en zo onvoorspelbaar als het weer. Voor hetzelfde geld pakt hij deze week ineens zijn eerste ATP-titel en gooit hij de komende weken hoge ogen in Melbourne.

Wat denk jij? Gaan Del Potro en Kvitova hun plaatsing waarmaken of liggen er nog meer verrassingen op de loer van Safarova, Mattek-Sands, Tomic, Cilic of nog wel iemand anders?

Lees ook:Del Potro en Kvitova houden zich staande in Sydney
Lees ook:TennisTweet van de week: “Who’d a thought tattoos and hair color would make so much noise?!?!
Lees ook:Pironkova en Tomic blijven verrassen in Sydney
Lees ook:Australian Open: de loting!
Lees ook:Australian Open vrouwen: plaatsing en voorbeschouwing

1 Reacties // Reageer

One thought on “Ook Radwanska en Wozniacki uitgeschakeld in Sydney

  1. Ivar

    Is toch niet zo vreemd? Bij de vrouwen is dit toch al een paar jaar aan de gang? Het stuivertje wisselen om wie er meedoen om de finaleplekken? Met uitzondering van S. Williams. Bij de vrouwen geldt volgens mij: Vorm is koning!! Dus safarova maakt een goede kans.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>