Kim Clijsters wipt landgenote Flipkens uit US Open

Het Belgische onderonsje in de derde ronde van de US Open heeft Kim Clijsters een zege opgeleverd. De Vlaamse wipte daarmee Kirsten Flipkens uit het toernooi. De landgenote van Clijsters ging met liefst 6-0 en 6-2 over de knie. In de vierde ronde moet de tennismoeder vermoedelijk harder werken, want Venus Williams is dan de opponente.

Clijsters maakt volgens mijn inschating echter een goede kans, want de oudste zus Williams is niet bijster in vorm. Ze worstelde zich door de eerste rondes heen, zonder te overtuigen. Ook in de afgelopen weken waren haar prestaties ondermaats. En als Clijsters op stoom is, dan is ze moeilijk te kloppen. Daarnaast heeft de Belgische niets te verliezen.

Ook nummer 2 van de plaatsingslijst Serena Williams staat inmiddels in de vierde ronde. Voor een plaats bij de laatste 16 ging ze in twee sets voorbij de Spaanse Maria-José Martinez. Het werd 6-3 en 7-5 voor Serena Williams, titelverdediger in New York. Om zich voor de kwartfinale te plaatsen moet ze in de vierde ronde met outsider Daniela Hantuchova uit Slowakije afrekenen. Zij is als 22e geplaatst op Flushing Maedows.

Lees ook:Kim Clijsters zet gefrustreerde Serena Williams te kijk
Lees ook:Kim Clijsters bereikt eenvoudig de halve finale van US Open
Lees ook:Opnieuw winst Clijsters, Venus Williams moet zich zorgen maken
Lees ook:Kim Clijsters vloert Venus Williams in New York
Lees ook:Kim Clijsters en Serena Williams boeken zege

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>