Kim Clijsters zet gefrustreerde Serena Williams te kijk

Kim Clijsters is doorgedrongen tot de finale van de US Open. In de halve finale frustreerde de Belgische met haar spel haar opponente Serena Williams (foto). De nummer twee van de wereld deed zichzelf uiteindelijk de das om.

Het meest besproken was het incident dat zich voordeed aan het einde van de partij. Bij een 5-6 voorsprong voor Clijsters in de tweede set en een stand van 15-30 maakte Williams een voetfout. De Amerikaanse diende protest in, maar dit werd afgewezen. Daarop zou ze de lijnrechter hebben bedreigd. Williams zou onder meer gezegd ’I will kill you’ hebben geroepen. Vervolgens ontstond overleg met de hoofdscheidsrechter, die Williams een waarschuwing oplegde. Dat kostte Williams dus de partij, want de eerste set was ook al naar Kim Clijsters gegaan. De Vlaamse tennisster uit Bree greep in die set met 6-4 de macht. Na die set sloopte Williams uit frustratie ook al haar racket.

Clijsters verdient de finaleplaats zeker. Ze is de enige tennisster die in één grandslamtoernooi zowel Venus Williams (vierde ronde) als Serena Williams versloeg. De Belgische maakte een maand geleden haar comeback nadat ze in mei 2007 gestopt. In die tijd werd ze moeder van Jada. Voor de US Open kreeg ze een wildcard van de organisatie. Ze is de eerste wildcardspeelster die op Flushing Meadows de finale bereikt. In haar eerste tenniscarriere wist Clijsters trouwens al één keer de US Open op haar naam te zetten. Ze zegevierde in 2005, toen ze de Francaise Mary Pierce versloeg.

Lees ook:Kim Clijsters vloert Venus Williams in New York
Lees ook:Kim Clijsters bereikt eenvoudig de halve finale van US Open
Lees ook:Verliezende zusjes Williams uit vorm
Lees ook:Kim Clijsters wipt landgenote Flipkens uit US Open
Lees ook:Opnieuw winst Clijsters, Venus Williams moet zich zorgen maken

1 Reacties // Reageer

One thought on “Kim Clijsters zet gefrustreerde Serena Williams te kijk

  1. roulette spel

    Ik kan me met de beste wil van de wereld niet voorstellen, hoe dat op den duur kan werken.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>