Wimbledon 2012 dag 2: Nadal en Kvitova komen traag op gang

Rafael Nadal en Petra Kvitova hadden vandaag opwarmproblemen tijdens hun eerste Wimbledon 2012 optreden. De nummer 2 bij de mannen en de nummer 4 bij de vrouwen wonnen uiteindelijk wel hun wedstrijd in straight sets. Andy Murray (4) en Victoria Azarenka (2) lieten niet veel heel van hun tegenstanders.

Nadal en Kvitova even warmdraaien
Nadal kwam in de eerste set tegen Thomaz Bellucci in korte tijd achter met 0-4. Daarna werd de Spanjaard wakker en won nog redelijk eenvoudig in drie set: 7-6, 6-2, 6-3. Kvitova kende eenzelfde soort wedstrijd. Ze kwam tegen de lange Oezbeekse Akgoel Amanmoeradova met een break achter in de eerste set, maar wist uiteindelijk met 6-4 6-4 te winnen.

Murray en Azarenka eenvoudig door
Andy Murray had het een stuk eenvoudiger. De ervaren Nikolay Davydenko had niets in te brengen. Het werd 6-1 6-1 6-4. Ook Azarenka plaatste zich simpel voor de volgende ronde. In haar wedstrijd tegen de Amerikaanse Falconi werd het 6-1 6-4. Ook Serena Williams had een eenvoudige eerste ronde. De titelkandidate (slechts zesde geplaatst) versloeg Barbora Zahlavova Strycova  met 6-2 6-4.

Goffin verrast
Niet alleen onze landgenote Kiki Bertens wist te verrassen. Ook onze zuiderburen kenden een goede dag. De jonge David Goffin , die op Roland Garros de vierde ronde haalde, versloeg in vier sets Bernard Tomic, de nummer 20 van de plaatsingslijst. Ook Yanina Wickmayer gaat een ronde verder. Zij won van de nummer 32, Svetlana Kuznetsova met duidelijke cijfers: 6-2 6-3.

Duits onderonsje
Het Duitse onderonsje tussen Philipp Kohlschreiber (nr. 27) en Tommy Haas werd beslist in het voordeel van Kohlschreiber in 5 sets. Haas won in Halle nog de finale op gras van Federer, maar kwam net iets te kort. En Tsonga won eenvoudig in drie sets van oud-kampioen Hewitt.

Morgen speelt Aranxta Rus haar tweede ronde tegen Sam Stosur. Zij beginnen als eerst op baan 1 om 14.00 uur Nederlandse tijd.

Lees ook:US Open 2012 dag 7: Kvitova en Isner laten zich verrassen
Lees ook:Wimbledon 2012 dag 8: thrillers op ladies day met winst voor Williams, Kerber, Azarenka en Radwanska
Lees ook:Wimbledon 2012 dag 7: veel regen en afstraffingen voor Sharapova, Clijsters, Ivanovic en Troicki
Lees ook:Murray en Ferrer in straight sets naar kwartfinales Wimbledon
Lees ook:Wimbledon 2012 dag 4: bijkomen van verlies Nadal, verder geen grote verrassingen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>